Bútortuning dekoratív apróságokkal: fiókgombok, bútorfogantyúk

Néhány jó állapotú bútorunkat szerettem volna kicsit feldobni, így kezdtem keresgélni a neten ‘hozzávalókat’. Találtam is hamar egy webáruházat, ahol – számomra meglepő módon – szinte kizárólag fiókgombokat és bútorfogantyúkat lehetett fellelni, elég nagy választékban. Megfordult a fejemben a gondolat, miközben a kínálatot böngésztem: oly nagy lenne a kereslet, hogy ilyen apróságok miatt megéri webáruházat üzemeltetni? Gondoltam, felteszem ezt a kérdés a webáruház üzemeltetőjének. Nem kellett sokat nyomoznom, hogy világossá váljon, Merkl Gabriella nemcsak fiókgombokat, bútorfogantyúkat forgalmaz, ‘komplett’ otthonboltja van.

Mesterházy Mónika: – A Boróka Otthonbolt tulajdonosa vagy, és a Bútortuning webáruház üzemeltetője. Honnét az ötlet, hogy fiókgombokat, bútorfogantyúkat külön webáruházban forgalmazz? 

Merkl Gabriella: – Amikor 2010-ben elindult a borokaotthonbolt.hu webáruházunk, még bőven 500 alatt volt a termékeink száma. Aztán szépen felfejlődött 2000 körülire, és egyre inkább úgy éreztük, hogy a fiókgomb vásárlók „megérdemelnek” egy külön webáruházat, ahol nem „vesznek el” a sok más termék között az igényeik. Azóta a fiókgombok és bútorfogantyúk is nagyobb kínálatban állnak rendelkezésre, mint az induláskor, és mivel a két webáruházból úgynevezett összevont rendelést is lehet kérni, azok sem szenvednek hátrányt, akik mindkét felületről szeretnének rendelni valamit. A butortuning.hu webáruházban komoly fejlesztéseket szeretnénk majd végrehajtani, hogy aki nem tud eljönni személyesen az üzletünkbe, semmilyen szempontból ne szenvedjen hátrányt a kiválasztási folyamatban.

– Honnét szerzed be a gombokat, fogantyúkat? 

– A fiókgombok és fogantyúk nagy része Indiából származik, és több európai cégen keresztül érkezik hozzánk. Igyekszünk folyamatosan keresni az új lehetőségeket, beszerzési forrásokat. Szívesen felvennénk a kapcsolatot magyar készítőkkel is.

– Anyagát tekintve hányféle termék található nálad?

– Nagyon sokféle anyagból lehet fiókgombokat találni a nagyvilágban. Ami ezek közül nálunk is elérhető az a kerámia, az üveg, a fém, illetve van néhány fából és műgyantából készült fiókgomb is.

– Melyik a legnépszerűbb ezek közül?

– A kerámia fiókgombok a legnépszerűbbek, talán azért, mert sokféle színben és mintával kaphatók, és jól variálhatók akár egy bútoron belül is.

porcelan

– Stílust tekintve melyek a legnépszerűbbek?

– Nem igazán mondható, hogy van trend ebben. Talán a minta nélküli, egyszerűbb típusok népszerűbbek, mert ezeket a lehet a legjobban alkalmazni és beilleszteni bármilyen enteriőrbe.

– A fiókgombokat nemcsak bútorokhoz lehet felhasználni…

– Kabátakasztót vagy ékszertartót is lehet készíteni belőlük, ezen kívül újabban népszerű megoldás, hogy tároló üvegek tetejére applikálnak szebbnél szebb fiókgombokat.

– Falra is felhelyezhetők direktben?

– Igen, csak kellő méretű tipli szükséges hozzájuk. A fiókgombok menetes szára általában 4 mm vastagságú.

– Egy fiókgombnak nemcsak az adott bútorhoz, hanem a lakás stílusához is igazodnia kell. Fiókgombot nem nagyon látni modern, minimalista stílusú enteriőrökben, inkább a vintage – vidéki romantika látványos, apró kiegészítője. Jó érzékkel nyúlnak az emberek a ‘termékhez’? 

– Mindenkit szoktam kérni, hogy ha van módja és kedve, akkor csináljon és küldjön képet a megvalósult bútorról vagy más tárgyról. Sokan meg is teszik ezt, és nagyon jó megoldásokról láthatunk így példákat. Összességében elmondható, hogy a vásárlóink zöme nagyon jó érzékkel eltalálja, milyen fiókgombot válasszon, és milyen arányokat alkalmazzon, amennyiben mondjuk egy komplett konyhabútorról van szó.

– Modern lakásokba is el tudod képzelni?

– Az elegánsabb üveg és/vagy letisztultabb vonalú, minta nélküli kerámia fiókgombokat és fogantyúkat mindenképp.

 

Fotók: butortuning.hu, Pinterest

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 9 =

hirdetés