Céklalében pácolt töltött tojás

Látványos eleme a húsvéti terülj-terülj asztalkának ez céklás páclében színezett tojás; érdemes kipróbálni, ha az ünnepre (vagy más alkalomra) töltött tojást is készítenénk. Önmagában és köretként is tökéletes. A céklás páclé íze nem érződik tojásokon.

Hozzávalók

A páchoz

6 főtt tojás (lehet több is)

1 liter víz

3 babérlevél

1 dl fokhagymás ecet

3 evőkanál édesítő vagy cukor

6 szem borókabogyó

16 szem tarka bors (egész)

3 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

1 cékla

Töltelék opcionális

A fotókon látható tojásokba medvehagyma pestóban pácolt fetasajtos krém került

Elkészítés

A tojásokat főzzük meg.

A páchoz tegyük egy lábasba a vizet, adjuk hozzá a fűszereket, ecetet és édesítőt és forraljuk össze. Kóstoljuk meg, hogy elég ecetes és ízes-e, ha kell pótoljuk a hiányzó ízt.

A hagymát szeleteljük fel, a céklát kockázzuk. A fűszeres levet öntsük egy üvegbe, tegyük bele a felkockázott céklát, a felvágott hagymát és fokhagymagerezdeket. Keverjük jól össze, majd helyezzük bele a még meleg, de már megtisztított tojásokat. Hagyjuk kihűlni, majd fedjük le és tegyük a hűtőbe 3 napra.

pacolttojas

pacolttojas2

Pácolás után vágjuk ketté a színes tojásokat.

A sárgáját kanalazzuk ki, és készítsünk tetszőleges tölteléket hozzá.

Recept, fotók: B. Csánk Györgyi Csak, mert szeretem – Kreatív gasztroblog

 
 
hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + tizenöt =

hirdetés