Chai latte: így készül a fűszeres tea alapú ital

Chai latte

A tea latte – chai latte – egy fűszeres tea alapú tejes ital, Indiából származik, de ma már szinte mindenütt ismert – az egyik legnépszerűbb kávéházlánc is felvette a repertoárjába. Különleges ízélmény, érdemes kipróbálni.

Elkészítés

Főzőedényben vagy teáskannában forraljunk vizet, 2 rész vízhez adjunk 1 rész tejet (növényi tejjel is készíthetjük, és adhatunk hozzá tejszínt is), ha forró, tegyük bele a teát. Három decihez 1 filter elegendő.

A teaőrleményt filter nélkül adjuk a tejes, vizes keverékhez, így hagyjuk állni 5-6 percig fedő alatt.

Ízesíthetjük vaníliás cukorral (egyéb bevált édesítőszerrel), 1 kávéskanálnyi fahéjjal, más fűszerrel is (kardamom, gyömbér, szegfűszeg).

Áztatás után sűrű szűrőn át szűrjük le. Tejhabbal dúsíthatjuk, melegen fogyasszuk!

Fotó: Kertoon

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − 13 =

hirdetés