Chai latte: így készül a fűszeres tea alapú ital
A tea latte – chai latte – egy fűszeres tea alapú tejes ital, Indiából származik, de ma már szinte mindenütt ismert – az egyik legnépszerűbb kávéházlánc is felvette a repertoárjába. Különleges ízélmény, érdemes kipróbálni.
Elkészítés
Főzőedényben vagy teáskannában forraljunk vizet, 2 rész vízhez adjunk 1 rész tejet (növényi tejjel is készíthetjük, és adhatunk hozzá tejszínt is), ha forró, tegyük bele a teát. Három decihez 1 filter elegendő.
A teaőrleményt filter nélkül adjuk a tejes, vizes keverékhez, így hagyjuk állni 5-6 percig fedő alatt.
Ízesíthetjük vaníliás cukorral (egyéb bevált édesítőszerrel), 1 kávéskanálnyi fahéjjal, más fűszerrel is (kardamom, gyömbér, szegfűszeg).
Áztatás után sűrű szűrőn át szűrjük le. Tejhabbal dúsíthatjuk, melegen fogyasszuk!
Fotó: Kertoon
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.