Chips, szendvicskrém sárgarépából

A sárgarépát már a görögök és rómaiak is termesztették. Egész évben beszerezhető zöldségünk. Érdemes minél többet fogyasztanunk belőle, mert karotinjai erősítik az immunrendszert, védenek a szabad gyökök károsító hatásával szemben, és a daganatos betegségek megelőzésében is fontos szerepük lehet.

A sárgarépát a magyar konyhában sokféle formában fogyasztjuk, nyersen, főzve, sütve. Íme, két rendhagyó répás recept!

Répás szendvicskrém

Fotó: Babicz Rita

Hozzávalók: 2-3 db répa, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 evőkanál tejföl, ízlés szerint majonéz, bors

Elkészítés: A répát lereszeljük, és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. Ízlés szerint tehetünk bele akár sajtot is. Pirítósra kenve vagy sült húsok mellé nagyon finom.

Fotó: Babicz Rita

 

Sárgarépa chips

Fotó: breakfasttobed.com

Fotó: Hungry Mostly

 

Hozzávalók: 3 nagy sárgarépa, fél maroknyi friss koriander vagy petrezselyem, 1 késhegynyi őrölt kömény, olaj, só, bors

Elkészítés: Zöldséghámozóval megtisztítjuk a répákat. Megmossuk, majd egy papírtörlőn megszárítjuk. A zöldséghámozóval csíkokat szelünk a répából (hosszabbakat vagy rövidebbeket, ízlés szerint). Érdemes csak a répa széléből szeletelni, a közepén használjuk fel más ételnél. Forró olajban hirtelen kisütjük. A koriandert vagy a petrezselymet felaprítjuk, meghintjük vele a répát, majd kevés sót, borsot és őrölt köményt is szórunk rá.

Jó étvágyat!

Babicz Rita

Összeállította: Babicz Rita

 

Ajánló

Laska

 

Így készül a laska >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 2 =

hirdetés