Nem boldogul a csemete a cipőfűzővel? Varázsoljunk belebújós lábbelit a gumis praktikával!

Az ideális cipő kiválasztása feladja a leckét a kisgyerekes szülőknek; hiába van kínálatdömping, nem egyszerű megtalálni az igazit, amit a kicsi szívesen hord, megfizethető, jó minőségű, s nem utolsó sorban megfelel az ortopédiai szempontoknak. A bölcsis, ovisok korosztály számára kedvünkre válogathatunk a tépőzáras cipők között, ám bizonyos méret felett erősen megcsappan a kínálat. Az alábbi praktika jól jön azokra az esetekre, ha a csemete a cipőfűzőt még nem elég ügyesen, gyorsan tudja befűzni, megkötni.

A cipőfűzőt szegőgumival (y-gumival) vagy kalapgumival helyettesíthetjük, szegőgumiból a 6 milliméteres ideális, kalapgumiból a 4-6 milliméteres. Hagyományosan lehet fehér vagy fekete, de színes gumikat is használhatunk, feldobják a lábbelit. A gumit fűzzük szorosra, kössük meg duplán, hogy ne bomoljon ki. Így a gyerkőc gyorsan bele tud bújni, a gumifűző pedig jól fogja a lábát, ami fontos szempont.

Korábbi összeállításunk

A cipőfűző használatára érdemes ovis korban rávezetni a gyerekeket, mert az iskolában már alapelvárás a gyors és önálló öltözködés.

cipos

Készíthetünk számukra kartonból cipő formájú alapot; vágjunk rá kis lyukakat, ezen is gyakorolhatják, hogyan kell befűzni és megkötni a cipőfűzőt; hagyjunk időt nekik, míg rutintevékenységgé nem válik, a gyakoroltatással a finommotorikai képességeket is fejlesztjük. Az alábbi oldalon található nyomtatható sablon >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − hat =

hirdetés