Citromkrémes szelet Meyer citromból

Citromkrémhez a Meyer citrom a legjobb (télen kapható), de más fajta, lédúsabb citromból is elkészíthető ez a finom süti.

Hozzávalók a tésztához

12,5 dkg vaj

15 dkg liszt

1 citrom reszelt héja

2 evőkanál cukor

2 evőkanál hideg víz

1 csipet só

Hozzávalók a krémhez

4 egész tojás

5-6 evőkanál cukor

2 dl frissen facsart citromlé (3,5 Meyer citrom elegendő volt hozzá)

2 citrom reszelt héja

2 evőkanál liszt

2 evőkanál étkezési keményítő

porcukor a szóráshoz

citromkremes_kocka1600

Elkészítés

A tészta hozzávalóit késes aprítóban a legegyszerűbb és a leggyorsabb elegyíteni. Kézzel is összeállítható a morzsalék.

Egy 20 x 20 centis kivajazott tepsibe nyomkodjuk a morzsalékos tésztát, majd 180-as hőfokon süssük kb. 18 percig.

A krémhez a tojásokat a cukorral és a reszelt citromhéjjal keverjük habosra. Facsarjuk ki a citromokat, öntsük a tojásos keverékhez, adjuk hozzá a lisztet és keményítőt, majd alaposan keverjük össze. 

Öntsük a megsült alapra a keveréket, majd 160-as hőfokon, légkeveréssel süssük kb. negyed óráig.

Az elkészült sütit, hagyjuk kicsit hűlni, hintsük meg porcukorral és máris szeletelhető. A teteje tetszés szerint díszíthető.

Recept, fotó: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − egy =

hirdetés