Citrommázas almás-mákos

Nagyon finom kevert süti, gyorsan, egyszerűen elkészíthető. Tepsiben és tortaformában is megsüthető.

Hozzávalók

 4 alma durvára reszelve (többféle almából is elkészíthető)

3 evőkanál lekvár (szilvalekvárt használtam, sárgabarack is jó hozzá)

1 citrom reszelt héja

1 tasak vaníliás cukor

2 bögre mák (a mákot frissen darálom le 2-3 evőkanál kristálycukorral)

3 egész tojás

3/4 bögre porcukor

1 bögre finomliszt

1/4 bögre olaj

1 teáskanál szódabikarbóna

Kis kuktám 3 évesen

Elkészítése 

A hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe vagy kivajazott, lisztezett közepes tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon 25-30 percig sütjük.

A tetejére citrommázat készíthetünk, a savanykás íz nagyon passzol hozzá.

makos4

A citrommázhoz egy citrom levére lesz szükség – ezt tegyük egy kisebb tálba, majd apránként adagoljunk hozzá annyi porcukrot, hogy sűrű masszát kapjunk (egy citrom nagyjából 15 deka porcukrot vesz fel). A citrommázat a langyos tészta tetejére simítjuk. A citrommáz elég hamar megdermed, ezért érdemes frissiben, még a tepsiben felszeletelni a sütit. A süti dióval is elkészíthető.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × kettő =

hirdetés