Citromos pöffeteg (crinkles)

Már a látványa is megragadó, hát még az íze! Ropogós réteg borítja, belül puha és finom citromos. Az illata is isteni!

Hozzávalók

15 dkg liszt

1⁄2 cs sütőpor

10 dkg fehér csoki

3 dkg vaj

1 egész tojás

1⁄2 bio citrom héja és leve

1 cs bourbon vaníliás cukor

Elkészítés

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A vajat a cukrokkal habosra keverjük, belereszeljük a citrom héját, a levét, majd hozzá adjuk az egész tojást, a legvégén pedig az olvasztott csokoládét.

A liszthez szitáljuk a sütőport, hozzáadunk egy csipet sót. Két részletben a vajas-csokis masszához keverjük.

Lágy tésztát kapunk. Csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 3 órára, de akár egy éjszakát is pihentetjük.

A hűtőből kivéve 16 részre osztjuk – én mérni szoktam, hogy egyformák legyenek. Egy golyó kb. 22 grammos. Gömböket formálunk belőlük. Először kristálycukorba, majd porcukorba forgatjuk őket.

Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

Fontos figyelni a sütési időre, mert ha tovább sütjük, kiszáradnak. Lágynak tűnik frissen, de így lesz jó. Ha egy kicsit hűl, finom roppanós kéreg keletkezik rajta, belül pedig omlós, citrom illatú csoda.

Tuska Margó

Margó Facebook oldala: by Margó >>

 

hirdetés
2 válaszok
  1. Vi
    Vi says:

    Óriási recept, egyszerű elkészíteni és különleges a végeredmény. Nekem nem kell hozzá több cukor, az 1 csomag vaníliás cukor és a végén a cukorfürdő kellően édes pöffetegeket ad. Légkeveréssel sütöttem, 12 percig, olyan lett, mintha pékségben készült volna.

    Válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − 16 =

hirdetés