Mákos-parmezános csavart rúd
Egy finom sós nasi, amivel nem kell különösebben bajlódni, mivel levelestésztából készül. Ha nem preferáljuk a bolti változatot, a tésztát is elkészíthetjük hozzá, nemcsak levelestésztával finom. Frissen a legjobb, garantált siker!
Hozzávalók
1 csomag levelestészta, 1 egész tojás, 2 csipet só, 1 csésze mák, kb. 5 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítés
Ha mirelit levelestésztával dolgozunk, hagyjuk egy éjszakán át a hűtőben kiolvadni. Ha friss levelestésztából dolgozunk, azonnal készíthetjük (fontos, hogy a tészta hideg legyen).
A levelestésztát tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Nem szükséges kinyújtani. Kenjük meg a tetejét felvert, enyhén sózott tojással, majd szórjuk meg mákkal, a sodrófát óvatosan görgessük végig a tésztán, hogy a mákszemek beüljenek a tésztába.
Óvatosan fordítsuk át a tésztát, kenjük meg a másik felét is a felvert tojással és szórjuk meg reszelt parmezánsajttal. A sajtot is óvatosan nyomkodjuk bele a tésztába sodrófa segítségével.
Ha a tészta kezd kezelhetetlenül puhává válni, tegyük 20 percre a hűtőbe.
Éles késsel vágjuk a mákos-parmezános tésztát kb. 2 centis csíkokra és csavarjuk meg a fotón látható módon. A végeit nyomkodjuk laposra.
Előmelegített sütőben süssük 180 fokon 18-20 percig. Ne rakjuk túl szorosan egymás mellé a sodort csíkokat, mert a tészta sütés közben megnő.
Frissen a legjobb, de légmentesen zárható tárolóedényben is tárolhatjuk, szobahőmérsékleten eláll pár napig. sodort csíkokat, mert a tészta sütés közben megnő.
Elkészíthetjük csak parmezánnal is.
Fotók: www.fetaarepa.com
Ajánló
Sajtkeksz – tojásmentes recept >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.