Cseresznye krémleves bazsalikomos vaníliafagyival

Ez a leves annyira finom, hogy desszertként is megállná a helyét. Egy kis rozé és bazsalikom került bele, ami kifejezetten jót tett neki.

Hozzávalók

1,5 kg kimagozott cseresznye 🍒

2-4 evőkanál cukor

2 dl rozé 🍷

2,5 dl főzőtejszín

1 púpos tk étkezési keményítő

1-2 dl víz

Tálaláshoz

tányéronként: 1 gombóc vaníliafagyi és 3 bazsalikomlevél

Elkészítés

Magozd ki a cseresznyét, majd 15-20 szem kivételével tedd egy nagy lábasba, adj hozzá kevés cukrot. Én hatalmas szemű germersdorfi cseresznyét használtam, ami nagyon édes, így csak 1,5 evőkanál cukor került a levesbe. (Ízlés szerint édesíthető.)

A cukorral összemelegítettem a cseresznyét, majd felöntöttem a rozéval. Öt percig forraltam erős lángon, majd leturmixoltam az egészet.

Visszatettem a tűzhelyre és a keményítővel elkevert tejszínnel összeforraltam. Ha sűrűnek találod, adj hozzá vizet. Én 1,5 dl vízzel hígítottam, majd újraforraltam.

A langyosra hűlt levesbe mehet a maradék cseresznye. A levest tedd a hűtőbe legalább egy napra – így az ízek jól összeérnek.

Tálaláshoz: szedd tányérba a levest, a közepébe tegyél egy gombóc vaníliafagyit, végül szórd meg apróra vágott bazsalikommal.

Recept, fotó: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − tizenhárom =

hirdetés