Cseresznye krémleves bazsalikomos vaníliafagyival
Ez a leves annyira finom, hogy desszertként is megállná a helyét. Egy kis rozé és bazsalikom került bele, ami kifejezetten jót tett neki.
Hozzávalók
1,5 kg kimagozott cseresznye 🍒
2-4 evőkanál cukor
2 dl rozé 🍷
2,5 dl főzőtejszín
1 púpos tk étkezési keményítő
1-2 dl víz
Tálaláshoz
tányéronként: 1 gombóc vaníliafagyi és 3 bazsalikomlevél
Elkészítés
Magozd ki a cseresznyét, majd 15-20 szem kivételével tedd egy nagy lábasba, adj hozzá kevés cukrot. Én hatalmas szemű germersdorfi cseresznyét használtam, ami nagyon édes, így csak 1,5 evőkanál cukor került a levesbe. (Ízlés szerint édesíthető.)
A cukorral összemelegítettem a cseresznyét, majd felöntöttem a rozéval. Öt percig forraltam erős lángon, majd leturmixoltam az egészet.
Visszatettem a tűzhelyre és a keményítővel elkevert tejszínnel összeforraltam. Ha sűrűnek találod, adj hozzá vizet. Én 1,5 dl vízzel hígítottam, majd újraforraltam.
A langyosra hűlt levesbe mehet a maradék cseresznye. A levest tedd a hűtőbe legalább egy napra – így az ízek jól összeérnek.
Tálaláshoz: szedd tányérba a levest, a közepébe tegyél egy gombóc vaníliafagyit, végül szórd meg apróra vágott bazsalikommal.
Recept, fotó: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.