Cseresznye krémleves bazsalikomos vaníliafagyival

hirdetés

hirdetés

Ez a leves annyira finom, hogy desszertként is megállná a helyét. Egy kis rozé és bazsalikom került bele, ami kifejezetten jót tett neki.

Hozzávalók

1,5 kg kimagozott cseresznye 🍒

2-4 evőkanál cukor

2 dl rozé 🍷

2,5 dl főzőtejszín

1 púpos tk étkezési keményítő

1-2 dl víz

Tálaláshoz

tányéronként: 1 gombóc vaníliafagyi és 3 bazsalikomlevél

Elkészítés

Magozd ki a cseresznyét, majd 15-20 szem kivételével tedd egy nagy lábasba, adj hozzá kevés cukrot. Én hatalmas szemű germersdorfi cseresznyét használtam, ami nagyon édes, így csak 1,5 evőkanál cukor került a levesbe. (Ízlés szerint édesíthető.)

A cukorral összemelegítettem a cseresznyét, majd felöntöttem a rozéval. Öt percig forraltam erős lángon, majd leturmixoltam az egészet.

Visszatettem a tűzhelyre és a keményítővel elkevert tejszínnel összeforraltam. Ha sűrűnek találod, adj hozzá vizet. Én 1,5 dl vízzel hígítottam, majd újraforraltam.

A langyosra hűlt levesbe mehet a maradék cseresznye. A levest tedd a hűtőbe legalább egy napra – így az ízek jól összeérnek.

Tálaláshoz: szedd tányérba a levest, a közepébe tegyél egy gombóc vaníliafagyit, végül szórd meg apróra vágott bazsalikommal.

Recept, fotó: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás