Cseresznyés-meggyes pite finom krémtöltelékkel

Nagyon finom krémes pite, idényben friss gyümölcsből készítve az igazi!

Hozzávalók a tésztához

28 dkg liszt

14 dkg vaj

2 evőkanál cukor

2 evőkanál hideg víz

1 citrom reszelt héja

Felső réteghez

4 közepes tojás szétválasztva

4 csapott evőkanál cukor

4 csapott evőkanál tejföl

2 evőkanál liszt

1 citrom reszelt héja

Töltelékhez

45 dkg magozott meggy

25 dkg magozott cseresznye

2 kávéskanál fahéj

2 evőkanál cukor

3 evőkanál gríz

Elkészítés

A lisztet dolgozzuk el a hideg vajjal, adjuk hozzá a cukrot és a reszelt citromhéjat. Gyorsan dolgozzunk, hogy ne melegedjen fel a vaj – két-három evőkanál hideg vizet adhatunk hozzá. Csomagoljuk fóliába, tegyük pár órára a hűtőbe. A tészta előző nap is elkészíthető.

A meggyet és a cseresznyét magozzuk ki.

A tésztát hidegen fólia segítségével nyújtsuk vékonyra, majd béleljük ki vele a kivajazott piteformát. Előmelegített sütőben 200-as hőfokon süssük 15-20 percig.

Közben készítsük el a felső réteget – a tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját a cukorral verjük fehéredésig. A kifehéredett sárgákhoz adjuk a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a lisztet. Keverjük el, majd a sima masszához óvatosan keverjük hozzá a fehérjehabot.

A félig megsült tésztát szórjuk meg a grízzel, a grízre halmozzuk a kimagozott gyümölcsöket. Szórjuk meg cukorral és fahéjjal, majd borítsuk rá a masszát.

Tegyük vissza a forró sütőbe, és 180 fokon süssük kb. fél óráig.

Hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + 3 =

hirdetés