Cseresznyés szelet – meggyel is jó!

Érik a cseresznye! A friss, ropogós cseresznye üdítő csemege , de süteményben is nagyon finom! A cseresznyés szelet tésztája hasonló módon készül, mint a piskóta, de a tésztája az összetevők miatt lágyabb, krémesebb. Érdemes kipróbálni, hamar elkészül, és gyorsan elfogy!

Hozzávalók:

4 tojás, szétválasztva

6 evőkanál liszt

2/3 bögre cukor (kb. 15 dkg)

2 teáskanál vaníliakivonat, vagy 1-2 tasak vaníliáscukor

1/2 teáskanál só

1 csésze tejszín

1 kávéskanál szódabikarbóna

20-25 dkg friss magozott cseresznye (vagy meggy)

Érdekesség: a franciák és a görögök nem mindig magozzák ki a gyümölcsöt, mondván, különlegesebb lesz így a sütemény íze.

1/2 teáskanál citromlé

1 evőkanál brandy (elhagyható)

kevés porcukor a szóráshoz

 

Elkészítése:

Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, adjuk hozzá a sót, vaníliakivonatot (vaníliás cukrot) és a tejszínt. Alaposan keverjük össze! Szitáljuk bele a szódabikarbónát, a lisztet – keverjük össze -, majd a habverővel kemény habbá vert tojásfehérjét is forgassuk a masszába. Habverővel verjük kemény habbá a tojásfehérjét, majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez! Adjuk hozzá a kevés citromlevet és a brandy-t.

Cseresznyés szelet

A tésztát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe és a cseresznyéket nyomkodjuk a tésztába! Előmelegített sütőben 200 Celsius-fokon süssük 15-20 percig, amíg a tészta aranybarnára sül. Hagyjuk kihűlni, szeleteljük fel, szórjuk meg porcukorral!

Fotók: The Merlin Menu

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő − egy =

hirdetés