Cseresznyés zabpelyhes szelet

Ennek a sütinek a fő összetevője a magas vitamin- és rosttartalmú zabpehely. Mellette szól még, hogy gyorsan elkészíthető, s persze nagyon finom.

Száraz összetevők

15 dkg dkg apró szemű natúr zabpehely

kb. 8 dkg zabpehelyliszt (finom búzaliszttel is elkészíthető és teljes kiőrlésű liszttel is)

2 teáskanál őrölt fahéj

1 mokkáskanál őrölt gyömbér (elhagyható)

1 teáskanál szódabikarbóna

2 csipet só

A száraz összetevőket egy nagyobb tálban alaposan keverjük össze.

Almás, meggyes, sárgabarackos változatban is elkészíthetjük

 

A többi hozzávaló

10 dkg vaj

15 dkg barnacukor

4 evőkanál tejföl

1 csomag vaníliás cukor

1 egész tojás

kb. 25 dkg magozott cseresznye

3-4 evőkanál házi sárgabarack lekvár

Elkészítés

A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a cukrot, a tejfölt, és a többi hozzávalót. Alaposan keverjük össze, majd elegyítsük a száraz összetevőkkel. Pihentessük a tésztát kb. 20 percig, majd tegyük sütőpapírral bélelt közepes tepsi közepére és lapítsuk ki.

A masszára kenjünk vékonyan cseresznye- vagy meggylekvárt (mi cseresznyelekvárral készítettük).

A cseresznyét szépen elrendezve nyomkodjuk a masszába.

Sütési hőmérséklet: 180 Celsius fok, sütési idő kb. 35 perc.

A tésztája kissé morzsálódik, de nagyon finom édesség, érdemes elkészíteni! Fogyni nem fogunk tőle, de a zabpehely magas rost- és vitamintartalma miatt a szervezetünk hálás lesz érte. Másnap is finom.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − tíz =

hirdetés