A valódi értékekre hívja fel a figyelmet a Nap-Szaturnusz randevú. Gyógyító energiákban lubickolhatunk. Figyeljünk a váratlan lehetőségekre!

Mit üzennek a bolygóállások, milyen energiák hatnak ránk az év 49. hetében? Esztergomi Gréta életút- és életmódvezető, horoszkópelemző előrejelzése.

Gyakorlati tanácsok a csillagüzenetekhez

A heti csillagüzenetek mindannyiunknak szólnak, az energiahatások viszont értelemszerűen mindenki életében másképp, más-más helyzetben jelentkeznek. Hogyan tudjuk beépíteni az üzeneteket mindennapjainkba? Először csak olvassuk, aztán egy-egy helyzetben, pillanatban bevillanhat, hogy erről a hatásról mintha már hallottunk volna. Egy idő után már kezdjük figyelni a jeleket, végül eljuthatunk oda, hogy az üzenetekre tudatosan figyelünk, s megpróbáljuk a napi rutinokban, élethelyzeteinkben is megélni ezeket.

2016. december 5-11.

Ezen a héten a Nap a Nyilas zodiákus jegyben halad, a csillagok világában viszont fent a Tejúton, a Kígyótartó csillagkép alatt vándorol. A Kígyótartó csillagkép a Nap útja mentén az egyik beavató csillagkép. Közel 2500 éve kihagyták a 12 zodiákus jegyből. Néhány éve merült fel komolyabban az asztrológiában, hogy létezik 13. csillagjegy is, a Kígyótartó. (Lesz 14. is, hiszen a Nap útja 14 csillagképet érint.)

A Kígyótartó csillagkép jelentősége, hogy a bennünk lévő gyógyító energiákat mutatja meg. Mindenki rendelkezik gyógyító energiákkal! Mindannyian kapunk olyan feladatokat az életben, melyeket maga gyógyítani tud, illetve gyógyítania is kell. Amikor ebben a feladatban valaki sikereket ér el, felfigyelhet arra, hogy mások ilyen jellegű segítséget kérnek tőle. 

Ha másoknak segíteni tudunk, azzal magunkat is gyógyítjuk.

Amikor a Kígyótartó csillagkép közelében halad el a Nap, a Földünkön felerősödnek a gyógyító energiák. Érdemes ezért ezt a hetet felhasználni arra, hogy testi, lelki, szellemi problémáinkat kezeljük, gyógyítsuk.

A héten a Nap fokozatosan megközelíti a Kígyótartó csillagképben tartózkodó Szaturnuszt, amely alatt egzakt pontosan december 10-én szombaton 13 órakor (Magyarországi idő, GMT +1 időzóna szerint) halad el.

A Nap és a Szaturnusz találkozása – itt a gyógyító csillagkép alatt -, segíthet minket abban, hogy felismerjük: miben, hol kell rugalmasabbnak lennünk. Ez ad lehetőséget arra, hogy kilépjünk a megszokott „klisékből” és új irányok felé induljunk el.

A Nap-Szaturnusz randevú arra is inspirálhat minket, hogy meglássuk a valódi értékeket, kapcsolatokat az életünkben. Most itt a lehetőség, hogy ezeket tudatosítsuk magunkban, s ha a helyzet úgy kívánja, álljunk is ki a saját értékeinkért.

A Nap-Szaturnusz találkozását a Mars, az Uránusz és a Jupiter is figyeli. Ezen energiák a gyors, váratlan felismerésekben segítenek; erőt, akaratot adhatnak ahhoz, hogy kiálljunk vagy elinduljunk önmagunkért.

Új energiák a kommunikációkban és a kapcsolatainkban

A Merkúr december 2-án belépett a Nyilas csillagképbe (illetve a Bak zodiákus jegybe). Így a mindennapjainkban az információk és a beszélgetések előremutató, tervező irányokat vethetnek. A Bak zodiákus segít, hogy tárgyilagosak, lényegre törők tudjunk lenni.

A hét második felében a Neptunusz támogató energiái révén a mély tartalmú, lelki minőségben gazdag kommunikáció erősödik fel. A művészi gondolatok, ihletek, az írás szárnyalni fog.

A Vénusz december 7-én szerdán délután lép a Bak csillagképbe (illetve a Vízöntő zodiákus jegybe). Az alkotó munkában, a nőiség megélésében most az igazságot és a szabadságot keressük.

Nagy előrelépéseket hozó hetet kívánok!

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − tizenegy =

hirdetés