Csinálj magad virágdobozt! Tűzőhabbal káprázatos virágtálakat és növénydekorációkat készíthetsz

Fotó: A Pair And A Spare. Kattints a képre a részletekért!

Virágdoboz. Bizonyára ismered – pörög az Instagramon nemzetközileg, viszonylag friss trend. Gyönyörű, változatos, elegáns, nincs nő, akit ne bűvölne el.

Hogy az igazsághoz hűek legyünk, nem olcsók, a virágok fajtájától, számától, dobozoktól függően akár 10 ezer forintot is elkérnek érte itthon. Jó hír, hogy ennek töredékéért házilag is elkészítheted. Ha ajándéknak szánod, kis meglepetéseket is rejthetsz bele.

Mire lesz szükséged?

Kartondoboz (díszdoboz)

Ha lelkes újrahasznosító vagy, kisebb cipősdobozt is felhasználhatsz erre a célra, festheted, dekupázsolhatod. Beszerezhetsz szép fedeles díszdobozokat is különböző méretben, szögleteset vagy hengert, kreatív hobbi boltokban is találsz díszíthető dobozokat, akár szív, könyv formájút is.

Színtelen nejlonzacskó v. alufólia a doboz béleléséhez

A szép díszdobozokat a nedves oázis eláztathatja, ezért érdemes vízhatlan anyaggal kibélelni. Nem fog látszani, a virágok, zöldek eltakarják.

Tűzőhab – oázis

A tűzőhab sokoldalúan felhasználható virágkötészeti kellék, nemcsak virágdobozokhoz ideális. Szinte bármilyen edényt – tányért, csészét -, kosarat, ládát, tálcát gyönyörűen fel tudsz díszíteni vágott virágokkal az oázis segítségével. A tűzőhabot felhasználás előtt tedd vízbe, hagyd magától alámerülni, majd ezután vágd a megfelelő méretre és a vágott virágokat, zöldeket már tűzheted is bele.

Érdemes a kompozíciót előre megtervezni: gondold végig, milyen virágokat szeretnél felhasználni, mennyi növényre lesz szükséged? Használhatsz egyféle virágot, de nagyon szépek a vegyes virágdobozok is.

Ha szívesen kipróbálnál egyéb, oázissal készült virágkompozíciót: kaphatók tűzőhab figurák is a legkülönfélébb formákkal (maci, könyv, csillag, angyal stb.), kifejezetten csokorhoz való tűzőhabok is (menyasszonyi csokrokhoz hasznosítják többnyire a virágkötők), de asztali díszhez henger, kocka, kúp oázisokat is beszerezhetsz, sőt, gömb oázisokat is kínálnak függő virágdíszhez. 

Fotó: The Art of Doing Stuff. Ha megnéznéd a weboldalát, kattints a képre

Fotó: The Art of Doing Stuff

Vágott virágok, zöldek, szukkulensek, díszítők

Ebben bátran hagyatkozz a fantáziádra s persze a lehetőségeidre. Az oázisba kerülő növények szárát érdemes szikével ferdén vágni, egyrészt a növények így több nedvességet tudnak felszívni, másrészt könnyebben beszúrhatók az oázisba. Sűrűn helyezd egymás mellé a virágokat. A zöldeket, díszítőket a végére hagyd.

Aki a virágot szereti, a virágdobozt egyenesen imádni fogja!

Néhány kedvcsináló az Instagramról

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

12 + 9 =

hirdetés