Csipkés tálka készítése

Csipkés tálka nagyon egyszerűen készíthető. Az alapanyaga süthető, vagy levegőn száradó gyurma (Efaplast). A gyurmát 4-5 milliméter vastagságúra kell kinyújtani, majd sodrófa segítségével elkészíteni a csipkenyomatot. Aki sajnálja az igazi csipkét feláldozni – bár semmi baja nem lesz -, tortapapírt is használhat a mintázáshoz. A csipkézett gyurmalapból közepes méretű tálka segítségével vagy nagyobb süti kiszúróval lehet kerek formát vágni. A tálka ívét úgy kapjuk meg, ha a formázott gyurmát egy kisebb gömbölyű edénybe nyomkodjuk finom mozdulatokkal (átveszi a formát).  Száradás után fényes, színtelen akril lakkal ajánlott bevonni.

Fázisfotók: honestlywtf.com

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + 18 =

hirdetés