Csirkehúsos-zöldséges tortilla tekercs
Pirított fűszeres csirkemellel, friss zöldségekkel, salátakeverékkel töltött tortilla tekercs – könnyű vacsora, szendvics helyett is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók
Személyenként 1-2 tortilla lap. Házi lepénykenyérrel is elkészíthetjük >>
1 filézett csirkemell apróra vágva, 3-4 ek olívaolajjal kevert taco fűszerkeverékben megforgatva (taco fűszerkeverék helyett: őrölt római kömény, fokhagyma granulátum, őrölt chili, fűszerpaprika, oregánó, majoránna, fekete bors, só keveréke)
1 kápia paprika apróra vágvafél-egy lilahagyma apróra vágva
2-3 koktélparadicsom vékonyra szeletelve
1 vékonyra gyalult sárgarépa
salátakeverék (endívia saláta, fodros (lollo) saláta, jégsaláta, fejes saláta apróra vágva v. tépdelve)
kb. 2 dl görög joghurt
Elkészítés
A szeletelt, olajjal kevert fűszerekbe forgatott húst serpenyőben pirítsuk meg, majd fedő alatt közepes lángon pároljuk 5-8 percig.
Mielőtt megtöltenénk, a tortilla lapok mindkét oldalát melegítsük fel, így frissebb az íze, s könnyebben fel tudjuk tekerni.
A tortilla lapon egyenletesen terítsük szét a zöldséget, a salátát, erre kerüljön 1-2 evőkanálnyi csirkehús, majd kanalazzunk rá 2-3 evőkanál görög joghurtot.
A tortilla lap alsó részét hajtsuk fel, majd az egészet tekerjük fel úgy, ahogy a palacsintát szoktuk.
Tipp: töltelékként tehető bele apróra vágott uborka, csemegekukorica, lilakáposzta-saláta, a joghurtot keverhetjük darált erős paprikával, a joghurtot ízesíthetjük 1 gerezd fokhagymával.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Receptajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.