Csirkemell fokhagymás-currys bundában
A bundás csirkemellnek sűrű sós palacsintatészta az alapja, melyet tetszés szerint fűszerezhetünk. Fokhagymás-currys változatot készítettünk, tökmaglisztet is kevertünk a palacsintatésztába. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
1 konyhakész csirkemellfilé felszeletelve, féltenyérnyi darabokra vágva (a húst bundázás előtt sózzuk, majd forgassuk lisztbe)
2 tojás
2 gerezd zúzott fokhagyma
fél bögre liszt
2 ek tökmagliszt (elhagyható)
1 mk só
1 tk curry por
csipetnyi cukor
felhevített olaj a sütéshez
Elkészítés
Verjük fel az egész tojásokat, majd a többi összetevőkből állítsunk össze sűrű palacsintatésztát, tej helyett vizet használva. Nagyjából tejföl sűrűségű legyen.
Az előkészített, sózott, lisztezett hússzeleteket a sütés előtt egyesével forgassuk a tésztába.
Felhevített olajban süssük forgatással.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.