Csirkemell fokhagymás-currys bundában

A bundás csirkemellnek sűrű sós palacsintatészta az alapja, melyet tetszés szerint fűszerezhetünk. Fokhagymás-currys változatot készítettünk, tökmaglisztet is kevertünk a palacsintatésztába. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

1 konyhakész csirkemellfilé felszeletelve, féltenyérnyi darabokra vágva (a húst bundázás előtt sózzuk, majd forgassuk lisztbe)

2 tojás

2 gerezd zúzott fokhagyma

fél bögre liszt

2 ek tökmagliszt (elhagyható)

1 mk só

1 tk curry por

csipetnyi cukor

felhevített olaj a sütéshez

Elkészítés

Verjük fel az egész tojásokat, majd a többi összetevőkből állítsunk össze sűrű palacsintatésztát, tej helyett vizet használva. Nagyjából tejföl sűrűségű legyen.

curryscsirke1 másolata

curryscsirke2 másolata

curryscsirke3 másolata

curryscsirke4

Az előkészített, sózott, lisztezett hússzeleteket a sütés előtt egyesével forgassuk a tésztába.

Felhevített olajban süssük forgatással. 

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Pipimuffin, avagy csirkemelles muffin bacon-nel

Pipimuffin, avagy csirkemelles muffin bacon-nel

Ázsiai csirkeragu kurkumás pirított rizzsel

Ázsiai csirkeragu kurkumás pirított rizzsel

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − 2 =

hirdetés