Csirkesaláta extrákkal

A csirke az egyik olyan húsétel, amely nem hiányozhat a kiegyensúlyozott étrendből. Könnyű főzni, finom, nem zsíros, így például diétába is tökéletesen illeszthető.

Hozzávalók

(4 személyre)

30 dkg csirkemell

20 dkg fejes saláta

1 alma

4 evőkanál majonéz

2 evőkanál ketchup

2 evőkanál olaj

snidling

kakukkfű

bors

Elkészítés

A csirkét alapos tisztítás után sós vízben főzzük 10 percig. Ha már puha, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk szeletekre. Hintsük meg borssal, kakukkfűvel, és öntözzük meg kicsit olajjal.

Az öntethez keverjük össze a majonézt, a ketchupot, sót, borsot.

Mossuk meg és vágjuk fel a snidlinget, a salátát tépkedjük leveleire, az almát daraboljuk.

Keverjük össze a salátát a hagymával, almával és a csirkemellel. Fűszerezzük és a mártással tálaljuk.

Tipp: Használhatunk más gyümölcsöket is, mint dinnye, körte vagy ananász. Főtt csirke helyett pulykahúst is tehetünk bele.

 

Recept és nyitókép: El Mueble 

 

Király-Dobos BeatrixJó étvágyat kívánok! Bea

Cikkajánló
hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 − egy =

hirdetés