Csirkesaláta extrákkal
A csirke az egyik olyan húsétel, amely nem hiányozhat a kiegyensúlyozott étrendből. Könnyű főzni, finom, nem zsíros, így például diétába is tökéletesen illeszthető.
Hozzávalók
(4 személyre)
30 dkg csirkemell
20 dkg fejes saláta
1 alma
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál ketchup
2 evőkanál olaj
só
snidling
kakukkfű
bors
Elkészítés
A csirkét alapos tisztítás után sós vízben főzzük 10 percig. Ha már puha, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk szeletekre. Hintsük meg borssal, kakukkfűvel, és öntözzük meg kicsit olajjal.
Az öntethez keverjük össze a majonézt, a ketchupot, sót, borsot.
Mossuk meg és vágjuk fel a snidlinget, a salátát tépkedjük leveleire, az almát daraboljuk.
Keverjük össze a salátát a hagymával, almával és a csirkemellel. Fűszerezzük és a mártással tálaljuk.
Tipp: Használhatunk más gyümölcsöket is, mint dinnye, körte vagy ananász. Főtt csirke helyett pulykahúst is tehetünk bele.
Recept és nyitókép: El Mueble
Jó étvágyat kívánok! Bea
Cikkajánló
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Több százezren olvasnak havonta. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.
Ide írhatod a véleményed!
Want to join the discussion?Feel free to contribute!