Csőben sült karfiol

Gyorsan összedobható, könnyű és ízletes. Tejföl helyett besamel mártással is elkészíthető, baconnel rétegezhető. 

Hozzávalók (2-4 személyre)

1 fej karfiol nagy rózsáira szedve

15 dkg reszelt sajt (jó hozzá a Trappista, Gouda, Cheddar – érdemes Anikó füstölt sajtot is keverni hozzá)

1 kisdobozos tejföl

kb. 3 dkg vaj

1 tojássárgája

2-3 evőkanál olívaolaj

só, cayenne bors (csípős!) vagy fehér bors, szerecsendió ízlés szerint (ha szép sárga színt szeretnénk, csipetnyi őrölt curry vagy kurkuma)

a zöldfűszerek közül jól illik hozzá a metélőhagyma és a petrezselyem

Hozzávalók

A karfiolt nagy rózsáira szedve sós vízben főzd kb. 10 percig, szűrd és alaposan csepegtesd le, majd sorakoztasd kivajazott jénai tálba vagy kerámiatálba és sózd meg.

A por állagú fűszereket keverd el az olívaolajban. 

A tejfölt keverd össze a tojássárgával, sózd ízlés szerint (ha szereted a karakteres ízeket, egy zúzott fokhagymát is keverhetsz bele).

A sajtokat reszeld le és keverd össze.

A karfiolt locsold meg a fűszeres olajjal, szilikon ecsettel oszd el egyenletesen. A tojással kevert tejföllel ugyanígy járj el, végül az egészet szórd meg a reszelt sajtokkal.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd aranybarnára. Sütési idő 20-25 perc.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + 18 =

hirdetés