Csokimázas gesztenyés szelet

Egy viszonylag egyszerűen elkészíthető házi süti, amivel meglepheted édesszájú szeretteidet. 

Hozzávalók a tésztához

4 tojás

4 evőkanál átszitált liszt

4 evőkanál porcukor

1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor

1 mokkáskanál szódabikarbóna

Hozzávalók a töltelékhez

1 csomag (250 g) gesztenyemassza

1 dl habtejszín

3-4 evőkanál baracklekvár 

csokimáz (tasakos, vagy házi készítésű)

gesztenyes600_400

„Sima” piskótával is elkészíthető

Elkészítés

A gesztenyemasszát hagyd felhasználás előtt 1-2 óráig szobahőmérsékleten felengedni, keverd hozzá a habbá vert tejszínt és felhasználásig lefedve tartsd a hűtőben.

Négy tojásból süss piskótát: a tojásfehérjéket a sóval verd kemény habbá, a tojássárgákat a porcukorral és a kakaóporral habverővel keverd habossá, majd elegyítsd finom mozdulatokkal a felvert fehérjével. Szitáld bele a szódabikarbónával kevert lisztet és keverd össze.

170-es hőfokon előmelegített sütőben süsd 15-20 percig, légkeverőn.

A piskótát helyezd sütőpapírral együtt a munkafelületre, hagyd kihűlni, majd kend meg vékonyan baracklekvárral.

A gesztenyekrémet egyenletesen oszlasd el a piskótán. A csokimázat vékony rétegben – egyenletesen – csorgasd rá gesztenyekrémre, majd lefedve tedd a hűtőbe. Fogyasztás előtt hagyd kicsit szobahőmérsékleten, hogy a megdermedt csokimáz kissé megpuhuljon és könnyebben tudd szeletelni.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + tizenhárom =

hirdetés