Csokimázas kókuszos szelet

Ha marad 4-5 tojásfehérje, finom süteményt készíthetünk belőle. Kevés liszt kell hozzá, s a hozzáadott vajnak köszönhetően nem száraz a tésztája, a tetejét borító csokimáz pedig ellenállhatatlanná teszi.

Hozzávalók (kisebb tepsihez)

4-5 tojásfehérje

20 dkg kókuszreszelék

3-4 evőkanál rétesliszt

1 teáskanál sütőpor

8 dkg olvasztott vaj

12 dkg porcukor

1 tasak vaníliás cukor (elhagyható)

csipetnyi só

Mázhoz

Dr. Oetker tortabevonót (étcsoki) használtunk – finom, gyorsan megvan, közepesen keményre dermed, a sütemény szeletelhető marad

Elkészítés

A tojásfehérjét a sóval habbá verjük. Amikor kezd összeállni a hab, adagolhatjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot; a már kemény habhoz adjuk a kókuszreszeléket. Végül kézzel hozzákeverjük az olvasztott (nem forró) vajat, majd a sütőporral elegyített lisztet.

A lágy masszát sütőpapírral bélelt közepes mély – közepes méretű – tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon kb. 25 percig sütjük. A félig kihűlt tésztára csorgatjuk a felolvasztott csokimázat, csomagoláson olvasható készítési útmutató szerint eljárva. Spatulával egyenletesen elsimítjuk a mázat a tészta tetején, s hagyjuk kihűlni.

Recept, fotó: Életszépítők

 

Ajánló

Kókuszos piskótatekercs

Krémes kókuszos szelet

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + 7 =

hirdetés