Csokimázas kókuszos szelet
Ha marad 4-5 tojásfehérje, finom süteményt készíthetünk belőle. Kevés liszt kell hozzá, s a hozzáadott vajnak köszönhetően nem száraz a tésztája, a tetejét borító csokimáz pedig ellenállhatatlanná teszi.
Hozzávalók (kisebb tepsihez)
4-5 tojásfehérje
20 dkg kókuszreszelék
3-4 evőkanál rétesliszt
1 teáskanál sütőpor
8 dkg olvasztott vaj
12 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor (elhagyható)
csipetnyi só
Mázhoz
Dr. Oetker tortabevonót (étcsoki) használtunk – finom, gyorsan megvan, közepesen keményre dermed, a sütemény szeletelhető marad
Elkészítés
A tojásfehérjét a sóval habbá verjük. Amikor kezd összeállni a hab, adagolhatjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot; a már kemény habhoz adjuk a kókuszreszeléket. Végül kézzel hozzákeverjük az olvasztott (nem forró) vajat, majd a sütőporral elegyített lisztet.
A lágy masszát sütőpapírral bélelt közepes mély – közepes méretű – tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon kb. 25 percig sütjük. A félig kihűlt tésztára csorgatjuk a felolvasztott csokimázat, csomagoláson olvasható készítési útmutató szerint eljárva. Spatulával egyenletesen elsimítjuk a mázat a tészta tetején, s hagyjuk kihűlni.
Recept, fotó: Életszépítők
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.