Csokipasztillás zabpelyhes keksz

Külföldi receptoldalakon Chocolate Chip Cookies néven ismert ez a finom keksz, többféle recept van forgalomban hozzá, Erika az alábbi változatra esküszik. Csokipasztilla helyett (ld. fotó) Sport szelettel készíti.

Hozzávalók

226 g teavaj

1 bögre cukor (kevesebb is lehet – bögre űrtartalom: 250 ml)

2 tojás picit felverve

2 bögre sima liszt

1 bögre aprószemű zabpehely

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

csipet só

1 teáskanál őrölt fahéj

1 és fél bögre apró darabokra vágott csoki vagy csokipasztilla (Sport szelettel készítem)

1/4 bögre tej

Elkészítés

Csoki kekszA sütőt melegítsük elő 175 fokra, a tepsit béleljük ki sütőpapírral.

A vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojást.

A száraz alapanyagokat keverjük össze, majd lazán keverjük bele a tejet.

Halmozzunk evőkanálnyi masszát a tepsire, és süssük kb. negyed óráig. (A tepsire adagolt tésztahalmokat sütés előtt villával kicsit kilapíthatjuk, de nem szükséges, enélkül is szétterül.)

Erika süteményei

Fotó: Árvai Erika

Recept: Árvai Erika | Erika süteményei | Nyitókép: Veganbaking.net

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × öt =

hirdetés