Csokipasztillás zabpelyhes keksz
Külföldi receptoldalakon Chocolate Chip Cookies néven ismert ez a finom keksz, többféle recept van forgalomban hozzá, Erika az alábbi változatra esküszik. Csokipasztilla helyett (ld. fotó) Sport szelettel készíti.
Hozzávalók
226 g teavaj
1 bögre cukor (kevesebb is lehet – bögre űrtartalom: 250 ml)
2 tojás picit felverve
2 bögre sima liszt
1 bögre aprószemű zabpehely
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
1 teáskanál őrölt fahéj
1 és fél bögre apró darabokra vágott csoki vagy csokipasztilla (Sport szelettel készítem)
1/4 bögre tej
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 175 fokra, a tepsit béleljük ki sütőpapírral.
A vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojást.
A száraz alapanyagokat keverjük össze, majd lazán keverjük bele a tejet.
Halmozzunk evőkanálnyi masszát a tepsire, és süssük kb. negyed óráig. (A tepsire adagolt tésztahalmokat sütés előtt villával kicsit kilapíthatjuk, de nem szükséges, enélkül is szétterül.)
Recept: Árvai Erika | Erika süteményei | Nyitókép: Veganbaking.net
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.