Csokipasztillás zabpelyhes keksz

hirdetés

Külföldi receptoldalakon Chocolate Chip Cookies néven ismert ez a finom keksz, többféle recept van forgalomban hozzá, Erika az alábbi változatra esküszik. Csokipasztilla helyett (ld. fotó) Sport szelettel készíti.

Hozzávalók

226 g teavaj

1 bögre cukor (kevesebb is lehet – bögre űrtartalom: 250 ml)

2 tojás picit felverve

2 bögre sima liszt

1 bögre aprószemű zabpehely

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

csipet só

1 teáskanál őrölt fahéj

1 és fél bögre apró darabokra vágott csoki vagy csokipasztilla (Sport szelettel készítem)

1/4 bögre tej

Elkészítés

Csoki kekszA sütőt melegítsük elő 175 fokra, a tepsit béleljük ki sütőpapírral.

A vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojást.

A száraz alapanyagokat keverjük össze, majd lazán keverjük bele a tejet.

Halmozzunk evőkanálnyi masszát a tepsire, és süssük kb. negyed óráig. (A tepsire adagolt tésztahalmokat sütés előtt villával kicsit kilapíthatjuk, de nem szükséges, enélkül is szétterül.)

Erika süteményei
Fotó: Árvai Erika

Recept: Árvai Erika | Erika süteményei | Nyitókép: Veganbaking.net

 

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás