Csokoládés banánfalatkák
Tíz perc alatt elkészíthető, jóllehet nem fogyasztható azonnal – meg kell várni, hogy a csokoládémáz megdermedjen a banánon. Gyerekzsúrokra, összejövetelekre is ideális finomság.
Hozzávalók (2-3 adaghoz)
1-2 banán
100-200 g étcsokoládé
1-2 tk vaj
4-5 db spatula vagy kisebb hurkapálca
tortadara, durvára vágott dió vagy mogyoró, színes dekorcukor
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A csokoládét törjük apró darabokra, majd vízgőz felett olvasszuk meg, és keverjük hozzá a vajat.
Vágjuk a banánokat 4-5 centis darabokra, majd szúrjuk bele a spatulát vagy a hurkapálcát.
A banánokat forgassuk meg az olvasztott csokiban, végül szórjuk meg tortadarával (durvára vágott dióval, mogyoróval, dekorcukorral).
Hagyjuk a csokoládét megszilárdulni; célszerű nagyobb, masszív vizespohárba helyezni a banánokat, hogy ne sérüljön a csokimáz. Hungarocell lapokba is szúrhatjuk a spatulát vagy a hurkapálcát.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.