Csokoládés banánfalatkák

Tíz perc alatt elkészíthető, jóllehet nem fogyasztható azonnal – meg kell várni, hogy a csokoládémáz megdermedjen a banánon. Gyerekzsúrokra, összejövetelekre is ideális finomság.

Hozzávalók (2-3 adaghoz)

1-2 banán

100-200 g étcsokoládé

1-2 tk vaj

4-5 db spatula vagy kisebb hurkapálca

tortadara, durvára vágott dió vagy mogyoró, színes dekorcukor

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A csokoládét törjük apró darabokra, majd vízgőz felett olvasszuk meg, és keverjük hozzá a vajat.

Vágjuk a banánokat 4-5 centis darabokra, majd szúrjuk bele a spatulát vagy a hurkapálcát.

A banánokat forgassuk meg az olvasztott csokiban, végül szórjuk meg tortadarával (durvára vágott dióval, mogyoróval, dekorcukorral).

Hagyjuk a csokoládét megszilárdulni; célszerű nagyobb, masszív vizespohárba helyezni a banánokat, hogy ne sérüljön a csokimáz. Hungarocell lapokba is szúrhatjuk a spatulát vagy a hurkapálcát.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 + egy =

hirdetés