Csokis-banános kevert süti mézzel, zselés cukorral
Gyorsan elkészíthető, finom, lágy süti, banánnal és zselés cukorral. Kísérleteztünk egy kicsit a hozzávalókkal.
Hozzávalók 22×22 cm kis – magas falú – tepsihez vagy kisebb tortaformához
3 M-es tojás szétválasztva
10 dkg csokoládé (nem étcsokit használtunk, hanem karácsonyról megmaradt Mikulás csokit)
4 zselés szaloncukor apróra vágva (ez spontán ötlet, kíváncsiak voltunk, milyen lesz sütibe sütve – finom! merjük ajánlani, más ízesítésű szaloncukor is belesüthető)
1 banán hosszában félbevágva, felkarikázva
5 dkg olvasztott vaj
1 dl méz
1 tk sütőpor
4 púpozott ek finomliszt
szóráshoz szőlőcukrot használtunk
Elkészítés
A tojássárgáját a mézzel alaposan kikevertük, hozzáadtuk az olvasztott vajat és a vízgőz felett megolvasztott csokit. Alaposan összekevertük, ezután hozzáadtuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, végül a sütőporral vegyített lisztet is belekevertük. A legvégén adtuk hozzá az apróra vágott szaloncukrot és a banánt.
A lágy, piskótatészta sűrűségű masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttük és előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöttük.
Felkockáztuk és meghintettük szőlőcukorral.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.