Csokis-diós kölestorta
Nem tartalmaz finomított szénhidrátot, zsiradékot, könnyű és nagyon ízletes édesség.
Hozzávalók 21 centis tortaformához
1 bögre (3 dl) köles
2 bögre tej
2 ek méz (vagy cukor)
A kölest a mézzel édesített tejben főzzük puhára. (A köles a tejet magába szívja.)
2 ek kakaópor
2 ek méz (cukor vagy bevált édesítő ízlés szerint)
maréknyi durvára vágott dió
2 egész tojás
5 dkg étcsokoládé
díszítéshez felezett diógerezdek
Elkészítés
A tejben megfőzött, kissé kihűtött köleshez keverjük hozzá a tojásokat, a kakaóport a mézet, a durvára vágott diót, majd a masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tortaformába.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 20 percig.
Hagyjuk kihűlni, majd a tetejét vonjuk be vízgőz felett megolvasztott étcsokival, és díszítsük felezett diógerezdekkel.
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.