Csokis-kávés muffin mascarponéval

A muffin sokunk kedvence, nehéz elrontani, viszont sokféle változatban készíthető, így nem válik unalmassá. A kávés csokis muffin különlegesen jó, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

20 dkg liszt

10 dkg porcukor

1 vaníliás cukor

15 dkg vaj vagy margarin

2 evőkanál kakaópor

1 dl feketekávé

1 dl tej

20 dkg mascarpone vagy natúr krémsajt

1 tojás

2 tojássárgája

2 teáskanál sütőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

csipet só

csipet őrölt fahéj

Elkészítése:

A tojást és a tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval, a puha vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, a szódabikarbónát, a langyos kávét, a tejet, a sót, a fahéjat, a mascarponét, és simára keverjük. Muffin formába adagoljuk a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. A tetejére kenhetünk vaníliás cukorral kikevert mascarponét, meglocsolhatjuk csokiöntettel, vagy megszórhatjuk csokireszelékkel.

Fotó: recipesethnicfoods.com

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − hét =

hirdetés