Csokis muffin gyümölcsös túrótöltelékkel
Többféle gyümölcs felhasználható a muffin töltelékéül szolgáló túrókrémhez, a legjobban a friss vagy mirelit bogyós gyümölcsök, és az ebből készült lekvárok illenek az édes csokis tésztához.
Hozzávalók a tésztához 12 muffinhoz
15 dkg liszt
15 dkg vaj
15 dkg cukor
2 egész tojás
½ csomag sütőpor
5 dkg natúr kakaó (a holland kakaóból kevesebb)
3 evőkanál baracklekvár
5 dkg étcsokoládé durvára vágva (elhagyható)
Hozzávalók a töltelékhez
25 dkg túró
1 vaníliás cukor
kevés édesítő vagy 1 evőkanál cukor (nem kell, hogy nagyon édes legyen)
ha a túró nagyon száraz, adjunk hozzá egy kanál tejfölt
12 szem szeder, vagy málna, vagy darabos szeder lekvár
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 170 C°-ra. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval. A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, a lekvárral. Ehhez a masszához keverjük a lisztes keveréket és a csokidarabkákat. Ha masszív tésztát kapunk – ez a liszttől is függ -, hozzáadhatunk egy kis tejet.
A muffin formákat félig megtöltjük a masszával. Kiskanállal kis mélyedést alakítunk ki a közepén. Elosztva rákanalazzuk a cukros túrót, és egy-egy szem gyümölcsöt (vagy egy kis kanál lekvárt), és befedjük a maradék tésztával.
Sütési idő: 20-25 perc. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.