Csokis muffin gyümölcsös túrótöltelékkel

Többféle gyümölcs felhasználható a muffin töltelékéül szolgáló túrókrémhez, a legjobban a friss vagy mirelit bogyós gyümölcsök, és az ebből készült lekvárok illenek az édes csokis tésztához. 

Hozzávalók a tésztához 12 muffinhoz

15 dkg liszt

15 dkg vaj

15 dkg cukor

2 egész tojás

½ csomag sütőpor

5 dkg natúr kakaó (a holland kakaóból kevesebb)

3 evőkanál baracklekvár

5 dkg étcsokoládé durvára vágva (elhagyható)

Hozzávalók a töltelékhez

25 dkg túró

1 vaníliás cukor

kevés édesítő vagy 1 evőkanál cukor (nem kell, hogy nagyon édes legyen)

ha a túró nagyon száraz, adjunk hozzá egy kanál tejfölt

12 szem szeder, vagy málna, vagy darabos szeder lekvár

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 C°-ra. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval. A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, a lekvárral. Ehhez a masszához keverjük a lisztes keveréket és a csokidarabkákat. Ha masszív tésztát kapunk – ez a liszttől is függ -, hozzáadhatunk egy kis tejet.

A muffin formákat félig megtöltjük a masszával. Kiskanállal kis mélyedést alakítunk ki a közepén. Elosztva rákanalazzuk a cukros túrót, és egy-egy szem gyümölcsöt (vagy egy kis kanál lekvárt), és befedjük a maradék tésztával.

Sütési idő: 20-25 perc. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe.

by Margó >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + öt =

hirdetés