Csokis pite

Macerás, de az íz kárpótol – így jellemezte Rita a csokis pite elkészítését. A fotókat látva mindenképp érdemes vele egy próbát tenni. Íme, a recept!

Hozzávalók

A töltelékhez: 15 dkg pirított mogyoró, 3 dl tejszín, 40 dkg étcsokoládé, 25 dkg mascarpone sajt

A tésztához: egy kis fehérbor, egy kevés só, 1 evőkanál tejföl, 10 dkg kristálycukor, 1 db tojás, fél csomag sütőpor, 30 dkg liszt (fele-fele arányban rétes- és finomliszt), 15 dkg margarin

 

Elkészítés

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a tojást, a tejfölt, egy kevés sót, végül a fehérbort. Sima tésztává gyúrjuk. Ha túl kemény, hozzáadunk egy kis fehérbort. A tésztát kinyújtjuk, kerek sütőformába simítjuk, megszurkáljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Amikor a tészta lehűlt, beborítjuk alufóliával, amelyre szárazbabot szórunk, hogy a tészta alja ne púposodjon föl. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 °C fokon.

 

Ha megsült, eltávolítjuk a babot, lehűtjük a tésztát, és megtöltjük a töltelékkel.

A töltelékhez a csokoládét kis lángon, folyamatos keverés mellett 1 dl tejszínben fölolvasztjuk. Ha kihűlt, belekeverjük a mascarpone sajtot és a felvert maradék tejszínt.

 

Megtöltjük vele a pitét és feldíszítjük a pirított mogyoróval.

Hűtve tálaljuk.

 

Babicz Rita

Recept és fotók: Babicz Rita

 

Ajánló

Fűszeres forró csoki

Fűszeres forró csoki >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × egy =

hirdetés