Kívül roppanós, belül puha: csokis pöffeteg

Nagyon finom keksz – a roppanós édes kéreg finom puha csokis tésztát rejt. Fehér csokoládéval is elkészíthető.

Hozzávalók

15 dkg étcsokoládé (legalább 60% kakaótartalmú)

15 dkg liszt

3 dkg cukrozatlan kakaó (20-22% kakaótartalommal)

1 teáskanál sütőpor

10 dkg vaj

10 dkg cukor

1 csomag bourbon vaníliás cukor

1 egész tojás

2 evőkanál tej

A hempergetéshez

5 dkg kristálycukor

5 dkg porcukor

Elkészítés

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A vajat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk az egész tojást, végül belekeverjük az olvasztott csokoládét.

A liszthez szitáljuk a kakaóport és a sütőport, hozzáadunk egy csipet sót, és összekeverjük. Két részletben a vajas-csokis masszához keverjük a két kanál tejet is.

Lágy tésztát kapunk. Csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 3 órára (egy éjszakán át is pihentetjük).

A hűtőből kivéve osszuk a tésztát 25 részre – én ki szoktam mérni, hogy egyformák legyenek, 30 grammos egy golyó. A tésztából gömböket formálunk. A gömböket először kristálycukorba, majd porcukorba forgatjuk.

Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket, és 180-as hőfokon 12-13 percig sütjük. Figyeljünk a sütési időre, mert ha tovább sütjük, kiszáradnak.

Lágynak tűnhet a tészta 12-13 percnyi sütés után, de nem kell megijedni, ha kihűl, finom roppanós kérge lesz, belül pedig puha csokoládés csoda!

Jó étvágyat hozzá!

 

Fotók, recept: by Margó >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × kettő =

hirdetés