Csuda finom csörögefánk

Jellegzetes farsangi édesség a fánk, számos receptváltozata van. A csörögefánk élesztő hozzáadása nélkül készül.

 

Hozzávalók

25 dkg teljes kiőrlésű liszt

5 tojás sárgája

1 evőkanál méz

4 cl rum

fél dl tejföl

vaníliás cukor

olaj

Elkészítés

Az átszitált lisztet, mézet, tojássárgáját, rumot, tejfölt, sót összekeverjük, jól kidolgozzuk és egy negyedórát pihentetjük. 

A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval tenyérnyi nagyságú téglalapokra daraboljuk.

A téglalap közepére vágunk egy nyílást, a tészta két átlósan szembe lévő végét középre hajtjuk és átdugjuk a nyíláson.

Az így megformázott fánkokat bő, forró olajban megsütjük és az olajból kivéve lecsepegtetjük, mézet csorgatunk rá vagy meghintjük vaníliás cukorral kevert porcukorral vagy szőlőcukorral.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + tizenhét =

hirdetés