Réteges cukkini halmok, kókuszos­-gyömbéres rizzsel

Hajnalka, szerdai receptfelelősünk egy újabb húsmentes finomságot készített – a réteges cukkini halmokhoz nagyon jól passzol a köretként kínált különleges fűszerezésű kókuszos-gyömbéres rizs. Nemcsak vegetáriánusoknak érdemes kipróbálniuk!

Hozzávalók 3 adaghoz

A cukkinis halmokhoz

12 szelet – 1 centisre szeletelt – cukkini

12 vékony szelet lilahagyma

12 szelet paradicsom

12 szelet füstölt mozzarella sajt

kevés olaj

só, bors

kurkuma, chili, bazsalikom (lehetőleg friss)

 

A rizshez

200 g barna rizs

3 cm gyömbér (lereszelve)

4 ek kókuszreszelék

1 ek olaj

kurkuma, fahéj

kevés újhagyma zöldje (vagy snidling)

 

Elkészítés

Összekeverem az olajat a fűszerekkel, megforgatok benne 6 szelet cukkinit, és egy tűzálló tálba helyezem. Erre jön 1­-1 szelet lilahagyma, majd a paradicsomot is megforgatom a fűszeres olajban, és a hagymára helyezem. Ezt követi a sajt, majd ugyanezt megismétlem a maradék cukkinivel, hagymával, paradicsommal, sajttal.

 

A maradék olajat a sajtra és a halmok közé locsolom, és szórok bele egy kevés napraforgómagot.

Légkeveréses sütőben 175-ös hőfokon letakarva sütöm, míg a zöldségek kissé megpuhulnak, majd leveszem a fedőt, és hagyom, hogy elolvadjon a sajt.

 

A rizst a fűszerekkel, a gyömbérrel és a kókuszreszelékkel egy kis olajon megforgatom, majd felöntöm forró vízzel, és fedő alatt főzöm, míg felszívja a vizet és megpuhul.

Jó étvágyat hozzá!

 

Fazakas Hajnalka

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét + 1 =

hirdetés