Hidegen jó! Joghurtos cukkini krémleves

Cukkiniszezon van, érdemes kihasználni! Gyorsan elkészíthető, kalóriaszegény tökféle; semleges íze miatt jól fűszerezhető, panírozhatjuk, vagy sűrű sós palacsintatésztában is kisüthetjük, a lecsót is dúsíthatjuk vele, s akár sütemény is készíthető belőle. Krémleveshez is kiváló alap. Az alábbi krémleves behűtve az igazi – remek nyári fogás!

Hozzávalók 4 személyre

3 cukkini

1 közepes vöröshagyma

1 nagy dobozos natúr görögjoghurt

1-2 evőkanál olívaolaj

só ízlés szerint

kb. 2,5 dl víz (attól függően, hogy milyen sűrűre szeretnénk)

1 tk fűszerkeverék: kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, oregánó keverékéből

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon pirítsuk meg. A meghámozott, felkockázott, megsózott cukkinit adjuk hozzá, fűszerezzük, keverjük össze, fedő alatt pároljuk 1-2 percig, majd öntsük fel kevés (kb. 1 dl) vízzel és lefedve pároljuk puhára.

Hagyjuk hűlni, majd botmixerrel turmixoljuk össze. Keverjük hozzá a joghurtot. Ha sűrűnek találjuk, vízzel hígítsuk. Behűtve tálaljuk.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Jéghidegen jók: görög, lengyel, bolgár, spanyol zöldséglevesek

10 klasszikus, pikáns és egzotikus gyümölcsleves

10 klasszikus, pikáns és egzotikus gyümölcsleves

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 2 =

hirdetés