Hidegen jó! Joghurtos cukkini krémleves
Cukkiniszezon van, érdemes kihasználni! Gyorsan elkészíthető, kalóriaszegény tökféle; semleges íze miatt jól fűszerezhető, panírozhatjuk, vagy sűrű sós palacsintatésztában is kisüthetjük, a lecsót is dúsíthatjuk vele, s akár sütemény is készíthető belőle. Krémleveshez is kiváló alap. Az alábbi krémleves behűtve az igazi – remek nyári fogás!
Hozzávalók 4 személyre
3 cukkini
1 közepes vöröshagyma
1 nagy dobozos natúr görögjoghurt
1-2 evőkanál olívaolaj
só ízlés szerint
kb. 2,5 dl víz (attól függően, hogy milyen sűrűre szeretnénk)
1 tk fűszerkeverék: kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, oregánó keverékéből
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon pirítsuk meg. A meghámozott, felkockázott, megsózott cukkinit adjuk hozzá, fűszerezzük, keverjük össze, fedő alatt pároljuk 1-2 percig, majd öntsük fel kevés (kb. 1 dl) vízzel és lefedve pároljuk puhára.
Hagyjuk hűlni, majd botmixerrel turmixoljuk össze. Keverjük hozzá a joghurtot. Ha sűrűnek találjuk, vízzel hígítsuk. Behűtve tálaljuk.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.