Dalgona, avagy tej kávéhabbal. Világszerte hódít a „karanténital”

A Dalgona kávé ránézésre hasonlít a görög frappéhoz, ám ez a kávékülönlegesség indiai eredetű, és kisebb receptmódosítással mostanság vált felkapottá. „Karanténitalnak” is nevezik, mivel rengetegen elkészítették a járvány miatti kényszerű otthonlét alatt, s osztották meg az italukról készült fotót a közösségi médiában #dalgonacoffeechallenge hashtag-gel.

Rita is kipróbálta. Mint mondja, a hűtőben két napig is eláll a kávéhab, ha több adagot készítenénk belőle egyszerre. Pohárdesszertként is fogyaszható, ez esetben a pohárba morzsolt kekszet kell tenni, s erre mehet a tej, kávéhab. 

Hozzávalók 2 adaghoz (a Nosalty-n megjelent recept alapján)

3 dl tej

3 teáskanál instant kávé

3 teáskanál cukor

3 tk meleg víz

Elkészítés

A kávét, a cukrot és a vizet addig keverjük robotgéppel, amíg sima krémes habot nem kapunk.

Ez a mennyiség 3-4 deci kávéhoz elegendő.

Fotók: Babicz Rita

Videó a készítéséről

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + 8 =

hirdetés