Diós-almás kevert süti tej-, glutén-, tojásmentesen
Gyorsan összeállítható, elronthatatlan sütemény. Tésztája finom, rugalmas, az alma miatt egyáltalán nem száraz. Hagyományosan is elkészíthető, ez a tojás-, tej- és gluténérzékenyek számára ajánlott recept. Mákos változatát korábban már ismertettük, hasonlóan készül a diós is, csak a hozzávalók arányai térnek el.
Hozzávalók
15 dkg Mester süteményliszt
1 tojás – jelen esetben 1 tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló (1 ek por és 5 ek víz)
8 dkg darált dió
10 dkg cukor
20 ml olaj
150 ml Joya mandulás rizstej
1 nagy alma
egy csapott tk szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A szárazanyagot elkevertem, hozzáadtam a reszelt almát, majd a Loprofinos vizet és a rizstejet az olajjal elkeverve. Az egészet jól kikevertem, majd a masszát sütőpapírral bélelt formába öntöttem, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöttem.
Recept, fotók: Hidi Marika Malena konyhája >>
Kapcsolódó összeállítás
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.