Diós-almás kevert süti tej-, glutén-, tojásmentesen

Gyorsan összeállítható, elronthatatlan sütemény. Tésztája finom, rugalmas, az alma miatt egyáltalán nem száraz. Hagyományosan is elkészíthető, ez a tojás-, tej- és gluténérzékenyek számára ajánlott recept. Mákos változatát korábban már ismertettük, hasonlóan készül a diós is, csak a hozzávalók arányai térnek el.

Hozzávalók

15 dkg Mester süteményliszt

1 tojás – jelen esetben 1 tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló (1 ek por és 5 ek víz)

8 dkg darált dió

10 dkg cukor

20 ml olaj

150 ml Joya mandulás rizstej

1 nagy alma

egy csapott tk szódabikarbóna

1 citrom reszelt héja

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A szárazanyagot elkevertem, hozzáadtam a reszelt almát, majd a Loprofinos vizet és a rizstejet az olajjal elkeverve. Az egészet jól kikevertem, majd a masszát sütőpapírral bélelt formába öntöttem, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöttem.

Recept, fotók: Hidi Marika Malena konyhája >>

Kapcsolódó összeállítás

Almás-mákos szelet tej-, tojás- és gluténmentesen

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + tizenhét =

hirdetés