Diós-csokis zabkeksz
Ez a finom, gyorsan összeállítható keksz aszalványokkal is dúsítható, például vörös áfonyával.
Hozzávalók
12 dkg apró szemű zabpehely
100 g zabliszt (finomliszttel is elkészíthető)
10 dkg barna cukor
10 dkg felkockázott vaj
csipetnyi só
1 tojás
kis maréknyi durvára vágott dió
kb. 3 dkg csokoládé apróra vágva
2-3 ek aszalt vörös áfonya (elhagyható)
Elkészítés
A hozzávalókat egy tálban gyúrjuk össze. Formálható, félkemény masszát kapunk. Sütés előtt hagyhatjuk pihenni 10-15 percig szobahőmérsékleten, de azonnal is megsüthető.
Kis golyókat formázzunk a masszából, majd ezeket lapítsuk ki. Sorakoztassuk a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített sütőben 160-as hőfokon süssük 15-20 percig.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.