Diós-fokhagymás sült Camembert medvehagymával

Süthetjük sütőben vagy serpenyőben – húsz perc alatt elkészül. 

Hozzávalók 2 személyre

2 Camembert sajt

2 gerezd csíkokra vágott fokhagyma

5-6 gerezd dió félbetörve

2-3 szál medvehagyma apróra vágva

1-2 evőkanál olívaolaj

 

Elkészítés

A sajt tetejét vagdossuk be, és tűzdeljük meg csíkokra vágott fokhagymával, apróra vágott medvehagymával és felezett dióval.

 

Vigyázzunk a sajt kérgére (a miénk megrepedt), így sütés közben egyben marad.

 

A tetejét kenjük meg olívaolajjal.

Ha nem fadobozos Camemberrel készítjük, a sajtokat tegyük alufóliába, és előmelegített süssük 8-10 percig. (A dobozos változat a dobozában süthető.)

 

A sajtot serpenyőben is megsüthetjük, így a kérge mindkét oldalán megpirul. Tökmagolajjal meglocsolt jégsalátával tálaltuk. A sajtot melegen fogyasszuk – finom krémes, könnyen kenhető pirítósra, friss kenyérre.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 − 1 =

hirdetés