Diós-fokhagymás sült Camembert medvehagymával
Süthetjük sütőben vagy serpenyőben – húsz perc alatt elkészül.
Hozzávalók 2 személyre
2 Camembert sajt
2 gerezd csíkokra vágott fokhagyma
5-6 gerezd dió félbetörve
2-3 szál medvehagyma apróra vágva
1-2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
A sajt tetejét vagdossuk be, és tűzdeljük meg csíkokra vágott fokhagymával, apróra vágott medvehagymával és felezett dióval.
Vigyázzunk a sajt kérgére (a miénk megrepedt), így sütés közben egyben marad.
A tetejét kenjük meg olívaolajjal.
Ha nem fadobozos Camemberrel készítjük, a sajtokat tegyük alufóliába, és előmelegített süssük 8-10 percig. (A dobozos változat a dobozában süthető.)
A sajtot serpenyőben is megsüthetjük, így a kérge mindkét oldalán megpirul. Tökmagolajjal meglocsolt jégsalátával tálaltuk. A sajtot melegen fogyasszuk – finom krémes, könnyen kenhető pirítósra, friss kenyérre.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.