Diós holdak – Ínycsiklandó teasütemény

Ez a teasütemény nemcsak dióval, hanem mogyoróval és/vagy mandulával is elkészíthető. Roppanós-omlós finomság. Zárható dobozban sokáig eláll.

Hozzávalók

200 g finomliszt

100 g finomra őrölt dió

100 g porcukor

1 csipet só

1/2 csomag (7 g) sütőpor

180 g teavaj

1 db közepes méretű tojás

Tetejére

2 marék durvára vágott dió

tojásfehérje (vagy tej, víz)

Elkészítés

A lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a finomra őrölt diót, a sót, a sütőport és a szintén átszitált porcukrot. Keverjük össze.

A hideg vajat kockázzuk fel, majd morzsoljuk össze a diós-lisztes keverékkel. Adjuk hozzá a tojást és gyúrjuk össze.

Csomagoljuk frissentartó fóliába, és legalább fél órára tegyük a hűtőbe (akár egy napig is maradhat hűvös helyen).

A tésztát nyújtsuk 4-5 mm vastagságúra, majd egy 5 centi átmérőjű korong (pogácsaszaggató) kiszúróval szúrjunk holdacska formákat belőle.

A tetejét kenjük meg vékonyan tojásfehérjével, majd az formák megkent oldalát tegyük durvára vágott dióba.

Sorakoztassuk a holdacskákat sütőpapírral bélelt tepsire, majd 180 fokon előmelegített sütőben 9-10 percig süssük.

Sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Fotók, recept: Molnár Ágnes | Szeretetrehangoltan >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + tizenkettő =

hirdetés