Diós, kávés, étcsokis. Finom csokoládétorta lisztmentesen

Lisztmentes csokitorta, ami ízvilágában a Sacher tortára emlékeztet.

Hozzávalók 22 cm átmérőjű tortaformához

Tésztához

20 dkg 70 % kakaótartalmú csokoládé

20 dkg vaj

5 tojás szétválasztva

10 dkg cukor

1 adag erős kávé (7 dkg)

20 dkg finomra őrölt dió

5 dkg cukrozatlan kakaópor 

fél cs. sütőpor 

csipetnyi só

Töltelékhez

15 dkg házi sárgabaracklekvár

Mázhoz

20 dkg 70 %-os csokoládé

7 dkg vaj

Díszítéshez

3 db csokitallér őrölt dióval

Elkészítés

A tortaformát sütőpapírral béleld ki, a sütőt melegítsd elő 165-ös hőfokon (alsó-felső sütési mód).

A csokoládét törd apróra, tedd hőálló tálkába és vízgőz felett olvaszd fel, majd kevert krémesre a vajjal. Tedd félre.

A darált dióhoz szitált hozzá a kakaóport, keverd el benne a sütőport. Tedd félre.

A tojásokat válaszd szét, a fehérjét csipetnyi sóval verd kemény habbá.

A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverd, majd add hozzá a langyosra hűlt kávét. Kézi habverővel keverd hozzá a vajas csokoládét, forgasd bele a diót, a tojáshab harmadát. Két részben óvatosan keverd hozzá a maradék tojáshabot.

A masszát öntsd a sütőformába és kb. 40 percig – tűpróbáig – süsd.

Rácson hagyd kihűlni. 

Vágd kétfelé a tortát, kend meg a baracklekvárral, tedd rá a tetejét (Ági megfordította, az alja lett a teteje).

Vízgőz felett olvaszd fel az apróra tört csokit, keverd krémesre a vajjal, majd a simítsd a tortára úgy, hogy mindenhova jusson belőle.

Az edényben maradt csokoládéból formázhatsz kisebb korongokat frissentartó fóliára, szórd meg őrölt dióval és hagyd megdermedni, majd a tortát díszítheted vele.

Recept, fotó: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + 4 =

hirdetés