Karácsonyi klasszikus: omlós diós kifli
Egyszerűen összeállítható, nagyon finom diós aprósütemény.
Hozzávalók
7 dkg porcukor
28 dkg sima liszt
21 dkg puha teavaj
20 dkg dió
1-2 evőkanál rum
1 tojás sárgája
Elkészítés
A hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze. A tésztából sodorjunk ujjnyi rudakat, vágjuk 3-4 centisre, és formázzunk belőle kis kifliket. 180 fokon előmelegített sütőben süssük. Hamar megsül, vigyázzunk arra, hogy meg ne égjen. Ha kezd megpirulni, vegyük ki a sütőből, és hempergessük meg porcukorban.
A tojássárgáját helyettesíthetjük kevés tejszínnel, a rumot pedig rumaromával.
Recept: Árvai Erika
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.