Diós teasütemény Oroszországból
Az orosz diós teasüteménynek többféle receptje ismert, az általunk ajánlott változat csökkentett liszttartalommal készül – könnyű és finom. Gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók kb. 15 darabhoz
1 bögre lágy vaj, 1/2 bögre porcukor + kb. 1/2 bögre porcukor a ‘szóráshoz’, 2 és 1/4 bögre átszitált liszt, 1 teáskanál vaníliakivonat vagy fél tasak vaníliás cukor, 3/4 bögre dió vagy pekándió (darált dióval is készíthető, de durvára vágott dióval is finom, tehetünk bele vegyesen), csipet só
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokon. A vajat keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a lisztet, a sót, a vaníliakivonatot (vagy vaníliás cukrot, végül a zúzott diót.
A tésztából formázzunk diónyi golyókat, majd ezeket tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre (vagy lapos tepsire). 180 fokon – légkeverőn – süssük 12-14 percig. Ha megsült, vegyük ki a sütőből és azonnal hempergessük meg porcukorban.
Fotók: babble, garlic girl, janaemonir
Ajánló
Gondolatok, élmények életigenlőknek
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Több százezren olvasnak havonta. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.
Ide írhatod a véleményed!
Want to join the discussion?Feel free to contribute!