Diós teasütemény Oroszországból

Az orosz diós teasüteménynek többféle receptje ismert, az általunk ajánlott változat csökkentett liszttartalommal készül – könnyű és finom. Gyorsan elkészíthető.

 

Hozzávalók kb. 15 darabhoz

1 bögre lágy vaj, 1/2 bögre porcukor + kb. 1/2 bögre porcukor a ‘szóráshoz’, 2 és 1/4 bögre átszitált liszt, 1 teáskanál vaníliakivonat vagy fél tasak vaníliás cukor, 3/4 bögre dió vagy pekándió (darált dióval is készíthető, de durvára vágott dióval is finom, tehetünk bele vegyesen), csipet só

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokon. A vajat keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a lisztet, a sót, a vaníliakivonatot (vagy vaníliás cukrot, végül a zúzott diót.

A tésztából formázzunk diónyi golyókat, majd ezeket tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre (vagy lapos tepsire). 180 fokon – légkeverőn – süssük 12-14 percig. Ha megsült, vegyük ki a sütőből és azonnal hempergessük meg porcukorban.

 

Fotók: babble, garlic girl, janaemonir

 

Ajánló

almasdiostekercs600400

Diós almás tekercs >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + tizennyolc =

hirdetés