Diós túróval töltött burgonya
Egészséges, gyorsan elkészíthető ebédre, vacsorára. Friss salátával fogyasztva teljes értékű húsmentes étel.
Hozzávalók 4 személyre
8 nagy burgonya
10 dkg durvára vágott dió
12,5 dkg túró (juhtúróval is elkészíthető, vagy a tehéntúróba kevés márványsajtot keverhetünk)
1 tojás
2 zúzott fokhagyma
1 kis dobozos tejföl
teáskanálnyi olvasztott vaj/margarin
só, bors ízlés szerint
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A burgonyát sós vízben – héjában – főzzük meg.
A durvára vágott diót serpenyőben pirítsuk meg. A tojást egy közepes tálban verjük fel, adjuk hozzá a túrót, az olvasztott vajat, a tejfölt, a zúzott fokhagymát, a pirított diót. Sózzuk, borsozzuk. Keverjük alaposan össze.
Ha megfőtt a burgonya, hagyjuk kicsit hűlni, majd hámozzuk meg és vágjuk ketté. Kaparjuk ki a félbevágott burgonyák közepét evőkanállal (ld. fotó), a kivájt krumplit keverjük a túrós masszához.
A mélyedéseket töltsük meg a túrós keverékkel. A megtöltött burgonyát tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük aranybarnára.
Fehérborecettel és tökmagolajjal meglocsolt jégsalátával, paradicsommal tálaltuk.
Fotó: Életszépítők
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.