Diós túróval töltött burgonya

hirdetés

hirdetés

Egészséges, gyorsan elkészíthető ebédre, vacsorára. Friss salátával fogyasztva teljes értékű húsmentes étel.

Virslis burgonyás

Hozzávalók 4 személyre

8 nagy burgonya

10 dkg durvára vágott dió

12,5 dkg túró (juhtúróval is elkészíthető, vagy a tehéntúróba kevés márványsajtot keverhetünk)

1 tojás

2 zúzott fokhagyma

1 kis dobozos tejföl

teáskanálnyi olvasztott vaj/margarin

só, bors ízlés szerint

5 dkg reszelt sajt

 

Elkészítés

A burgonyát sós vízben – héjában – főzzük meg.

A durvára vágott diót serpenyőben pirítsuk meg. A tojást egy közepes tálban verjük fel, adjuk hozzá a túrót, az olvasztott vajat, a tejfölt, a zúzott fokhagymát, a pirított diót. Sózzuk, borsozzuk. Keverjük alaposan össze.

Ha megfőtt a burgonya, hagyjuk kicsit hűlni, majd hámozzuk meg és vágjuk ketté. Kaparjuk ki a félbevágott burgonyák közepét evőkanállal (ld. fotó), a kivájt krumplit keverjük a túrós masszához.

A mélyedéseket töltsük meg a túrós keverékkel. A megtöltött burgonyát tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük aranybarnára.

Fehérborecettel és tökmagolajjal meglocsolt jégsalátával, paradicsommal tálaltuk.

Fotó: Életszépítők

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás