Diós túróval töltött burgonya

Egészséges, gyorsan elkészíthető ebédre, vacsorára. Friss salátával fogyasztva teljes értékű húsmentes étel.

Virslis burgonyás

Hozzávalók 4 személyre

8 nagy burgonya

10 dkg durvára vágott dió

12,5 dkg túró (juhtúróval is elkészíthető, vagy a tehéntúróba kevés márványsajtot keverhetünk)

1 tojás

2 zúzott fokhagyma

1 kis dobozos tejföl

teáskanálnyi olvasztott vaj/margarin

só, bors ízlés szerint

5 dkg reszelt sajt

 

Elkészítés

A burgonyát sós vízben – héjában – főzzük meg.

A durvára vágott diót serpenyőben pirítsuk meg. A tojást egy közepes tálban verjük fel, adjuk hozzá a túrót, az olvasztott vajat, a tejfölt, a zúzott fokhagymát, a pirított diót. Sózzuk, borsozzuk. Keverjük alaposan össze.

Ha megfőtt a burgonya, hagyjuk kicsit hűlni, majd hámozzuk meg és vágjuk ketté. Kaparjuk ki a félbevágott burgonyák közepét evőkanállal (ld. fotó), a kivájt krumplit keverjük a túrós masszához.

A mélyedéseket töltsük meg a túrós keverékkel. A megtöltött burgonyát tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük aranybarnára.

Fehérborecettel és tökmagolajjal meglocsolt jégsalátával, paradicsommal tálaltuk.

Fotó: Életszépítők

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 17 =

hirdetés