Dobd fel a lakást leheletnyi sárgával! Színnel tuningolt enteriőrök

www.homeandgardendesignideas.com

Lakásunk arculatát, hangulatát nagyban meghatározzák a színei. Nemcsak a tárgyakra, berendezésre, a praktikumra, a színsémára is érdemes figyelmet fordítani. A jól megválasztott színek kiemelhetik, de el is nyomhatják, kaotikussá tehetik az adott lakberendezési stílust. Akkor is játszhatunk a színekkel, ha otthonunknak nincs meghatározott stílusa, az eklektika harmonikus színtársításokkal szinte megszelídül. A citrom-, a lágyabb napsárga és a narancssárga élénkítő hatású, ezért érdemes vele takarékosan bánni, kiegészítő színként alkalmazni. Ha az arányosság elvét követjük, a sárga pozitív élettani hatásai, kedvező tulajdonságai érvényesülnek, otthonunk derűs lesz és energikus, a sárga magában hordozza a Nap éltető erejét. Konyhában, nappaliban, előszobában, dolgozó- vagy alkotósarokban (szobában) ideális – hálószobában kevésbé.

A túl sok sárgától be lehet csavarodni… Nézd az alábbi képet. Miként hat rád? Borítékolható, hogy nem éppen nyugtatólag…

A sárga felhívja magára a figyelmet, a kevesebb több elvét követve kiegészítő színként célszerű használni – csipetnyi is elég belőle. Megjelenhet festményen, textilen (párnán, takarón), lehet sárga egy-egy tárgy, bútor- vagy falrészlet is. Az ajtó vagy az ablakkeret is akár.

A világító sárga kicsi vagy sötét helyiségekben különösen jó választás. Elérhetünk drámai és finom hatást is, az uralkodó színektől függően – társíthatjuk finom pasztell vagy természetes hatást adó vagy semleges árnyalatokhoz, jól mutat domináns színek mellett, de a sötétebb tónusok jelentik leginkább az ő közegét.

Sokféle hatás érhető el a különböző színekkel. A harmonikus színtársításokat látványos színpaletta-képekkel bemutató Design Seed oldalon rengeteg színséma található – sárgához is.

A képeket innét válogattuk >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

négy + 6 =

hirdetés