Édes felfújt kuszkuszból, túróval és áfonyával

A semleges ízű kuszkusz nemcsak köretnek vagy saláták dúsításához jó, édességekhez is kipróbálható. Ez a felfújt gyorsan kikeverhető. Mivel a kuszkusznak van egy jellegzetes mellékíze, ízesített tejben érdemes megpárolni.

Hozzávalók

20 dkg kuszkusz

3,5 dl tej + 1 ek méz (vagy cukor) + késhegynyi vaníliaőrlemény vagy fél tasak vaníliás cukor

25 dkg áttört túró

3 nagy evőkanál tejföl

3 tojás szétválasztva

3-4 ek méz vagy 3-4 ek eritrit (vagy más édesítőszer)

áfonyalekvár vagy juharszirup a tetejére

szőlő- vagy porcukor szóráshoz

friss áfonya (opcionális)

Elkészítés

A tejben keverjük el a mézet (vagy cukrot) és a vaníliás cukrot. Forraljuk fel. Amint forr, el is zárhatjuk a tűzhelyet. Adjuk hozzá a kuszkuszt és fedő alatt pároljuk puhára.

Az áttört túróhoz keverjük hozzá a tejfölt, a tojások sárgáját, a mézet (vagy édesítőszert).

A tojásfehérjéket verjük kemény habbá.

Egy közepes keverőtálban elegyítsük a puhára párolódott kuszkuszt és a túrós-tojásos keveréket, végül finom mozdulatokkal keverjük hozzá a habbá vert fehérjét is.

Öntsük vékonyan kivajazott kisebb tortaformába a masszát, majd 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben süssük 40-45 percig 180-as hőfokon, míg aranybarna színt nem kap.

Hagyjuk kihűlni. Szépen szeletelhető.

A tetejére kenjünk vékonyan áfonyalekvárt, hintsük meg kevés szőlő- vagy porcukorral és adjunk mellé friss áfonyát.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 − 2 =

hirdetés