Édes gasztroajándék: narancstrüffel
Nagyon finom, könnyen elkészíthető finomság. Gasztroajándéknak is kiváló. Zárt dobozban hűvös helyen hetekig tárolható.
Összetevők kb. 30 darabhoz
200 g jó minőségű (70-75-85 % étcsokoládé)
115 g lágy vaj
125 g átszitált porcukor
2 evőkanál narancslekvár
1-2 evőkanál narancslikőr (elhagyható)
75 g szeletelt mandula
forgatáshoz: kakaópor, reszelt csokoládé, durvára vágott mandula
Elkészítés
Az étcsokoládét törjük apró darabokra, és vízgőz felett kis lábasban olvasszuk fel.
A szeletelt mandulát pirítsuk meg.
A vajat keverjük simára a porcukorral, adjuk hozzá a felolvasztott csokoládét és a narancslekvárt. Alaposan keverjük össze, majd letakarva tegyük hidegre és hagyjuk pár órát pihenni.
Enyhén vizes kézzel formáljunk 2-3 centi átmérőjű golyókat a masszából, majd forgassuk meg kakaóporban vagy reszelt csokiban vagy durvára vágott mandulában. A golyók egyik felét megforgathatjuk reszelt csokiban, a másikat mandulában.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.