Édes-savanyú csirkeszárny

Magunk is készíthetünk kínai édes-savanyú csirkét. Ha főételként fogyasztjuk, köretként rizst vagy tojásos rizst ajánlunk hozzá.

Hozzávalók

4 db csirkeszárny

só, bors ízlés szerint

1-2 csipet őrölt chili

1 kanál reszelt gyömbér

2 gerezd fokhagyma

liszt

tojás

1 kanál étkezési keményítő

Hozzávalók a szószhoz

3 kanál cukor

2 kanál sűrített paradicsom

3 evőkanál citrom vagy lime leve

kevés víz, ha túl sűrű

Ahogyan én készítem

A csirkeszárnyakat feldarabolom. A szárny hegyes csücskét eltávolítom, csak a közepét és a tövét használom fel. Sóval, borssal, őrölt chilivel, a reszelt fokhagymával és gyömbérrel bedörzsölöm, hagyom állni  fél órát, majd liszttel és tojással bundázom, mint a rántott húsokat, és szép aranybarnára sütöm bő olajban. A szósz hozzávalóit wokba teszem, és jól összefőzöm. Végül hozzáadom a kisütött, bundázott csirke szárnyakat, jól összeforgatom, és tálalom.

 

Karcsi Konyhája

karcsi_konyhaja_logo

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 13 =

hirdetés