Édes-savanyú csirkeszárny
Magunk is készíthetünk kínai édes-savanyú csirkét. Ha főételként fogyasztjuk, köretként rizst vagy tojásos rizst ajánlunk hozzá.
Hozzávalók
4 db csirkeszárny
só, bors ízlés szerint
1-2 csipet őrölt chili
1 kanál reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
liszt
tojás
1 kanál étkezési keményítő
Hozzávalók a szószhoz
3 kanál cukor
2 kanál sűrített paradicsom
3 evőkanál citrom vagy lime leve
kevés víz, ha túl sűrű
Ahogyan én készítem
A csirkeszárnyakat feldarabolom. A szárny hegyes csücskét eltávolítom, csak a közepét és a tövét használom fel. Sóval, borssal, őrölt chilivel, a reszelt fokhagymával és gyömbérrel bedörzsölöm, hagyom állni fél órát, majd liszttel és tojással bundázom, mint a rántott húsokat, és szép aranybarnára sütöm bő olajban. A szósz hozzávalóit wokba teszem, és jól összefőzöm. Végül hozzáadom a kisütött, bundázott csirke szárnyakat, jól összeforgatom, és tálalom.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.