Egészséges, kiadós, ízletes: csőben sült kelbimbó békönnel, csirkemellel

A kelbimbó a vadkáposzta termesztett változata, a 19. században Belgiumban nemesítették ki, erre utal az angol neve „brüsszeli káposzta” (brussel sprouts). Fogyaszthatjuk főzve, párolva köretként, jó ízt ad a húsos egytálételeknek, levesbe is főzhetjük.

A kelbimbó kalóriatartalma elenyésző, de kiváló rost- és vitaminforrás, ásványi anyagokban is gazdag. A-, B1-, B2-, C-vitamin tartalma kiemelkedő, tartalmaz káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort, nátriumot, vasat, ként, krómot. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, rákmegelőző, immunerősítő, serkenti az emésztést, s még számos jótékony hatása van.

Csőben sült kelbimbó csirkemellel (2 személyre)

Hozzávalók

1 csirkemellfilé

kb. 4 dkg csíkokra vágott békön

kb. 15 dkg kelbimbó

15 dkg sárgarépa

1 tojásfehérje

só, bors

1 zúzott fokhagyma

1 ek étkezési keményítő

2 ek olívaolaj

10 dkg reszelt sajt

1,5 dl (növényi) tejszín

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, a répát karikázzuk, majd megpároljuk.

Elkészítjük a húspanírt: a tojásfehérjét kikeverjük a fűszerekkel és az étkezési keményítővel. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és a panírba forgatott vékonyra szeletelt csirkemelleket megsütjük benne.

kelbimbo3

Egy tűzálló tálba helyezzük az elősütött hússzeleteket, amiket kicsit meglocsolunk tejszínnel. Ezt követően ráhelyezzük a zöldségeket, a csíkokra vágott békönt. Végül ráreszeljük a sajtot, majd meglocsoljuk a maradék tejszínnel.

Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + nyolc =

hirdetés