Egy kattintás a valóságra. Mit látsz az ablakodból? Kétmillióan csatlakoztak a View from my window Facebook csoporthoz

View from my window – Kilátás az ablakomból. Több mint 2 millióan csatlakoztak ahhoz a Facebook csoporthoz, melyet Barbara Duriau indított 2020. március 22-én önkéntesek közreműködésével. A csoport célja, hogy összehozza az embereket világszerte ebben a nehéz időszakban, amikor a koronavírus járvány arra kötelez bennünket, hogy csak akkor hagyjuk el az otthonunkat, ha alapos okunk van rá.

A karantén időszakában talán minden eddiginél hangsúlyosabbá vált az otthonunk – sok mindennel szembesít bennünket. A csoporttagok által a világ minden pontjáról feltöltött rengeteg kép pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy mennyire különbözőek az élet- és a lakáskörülményeink, mennyire eltérőek lakókörnyezetünk adottságai. Mindenki másként éli meg a bezártságot; nem feltétlenül az a leglényegesebb kérdés, hogy mit látunk az ablakból, sokkal inkább az, hogy mennyire tudjuk hasznosan tölteni az időt az otthonunkban, és hogyan érezzük magunkat a négy fal között most, hogy korlátozottá vált a mozgásterünk. 

Az izlandi Lilja Torfadóttir felvétele. Ez a látkép tárul elé, ha kitekint az ablakából

Mentális erőforrást jelent, ha egy gyönyörű, érintetlen tájat, lenyűgöző természeti „képet” lát valaki az ablakából, vagy lenyűgöző városi panorámában gyönyörködhet, ám ez a kiváltság sokaknak nem adatik meg. A View from my window kezdeményezés ettől függetlenül a jelen sorshelyzet miatt összekovácsoló erővel bír, közösségi élményt kínál.

Szerkesztőnk fotói 2020. április 27-én reggel 

A Facebook csoportba feltöltött fotókat később kiállításon is bemutatnák és képes albumban rendszereznék.

Barbara Duriau ötlete nyomán már magyar nyelvű Facebook oldalt is nyitottak. View from my window – HUNGARY >>

Az eredeti View from my window csoport a Facebookon >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + tizenegy =

hirdetés