Egyszerű sárgabarackos pite

Könnyen, gyorsan elkészíthető, érdemes megsütni barackszezonban! A tésztájába kerülhet kevés darált mandula, de enélkül is nagyon ízletes. A tetejét megszórhatjuk szeletelt mandulával.

Hozzávalók

közepes tortaformához

kb. fél kg sárgabarack kimagozva, felezve

250 g liszt (ebből lehet 50 g őrölt mandula)

4 nagy tojás

kb. 12,5 dkg cukor

1 kis dobozos tejföl

1 tasak vaníliás cukor

fél csomag sütőpor

csipetnyi só

szóráshoz szeletelt mandula

 

Elkészítése

Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet, az őrölt mandulát, a sütőport.

Válasszuk szét a tojásokat.

A tojássárgákat keverjük fehéredésig a cukrokkal, a végén elegyítsük hozzá a tejfölt. Több részletben forgassuk bele a lisztes keveréket.

A tojásfehérjéket a sóval verjük kemény habbá, majd finom mozdulatokkal keverjük hozzá a masszához.

A tortaformát vajazzuk ki, hintsük meg kevés liszttel (ütögető mozdulatokkal, a tortaformát megfordítva távolítsuk el a felesleget). 

A massza tetejét rakjuk ki a félbevágott barackokkal úgy, hogy a barack külső oldala felfelé nézzen, végül szórjunk rá szeletelt mandulát.

Sütés: előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 × 1 =

hirdetés