Egyszerű sárgabarackos pite
Könnyen, gyorsan elkészíthető, érdemes megsütni barackszezonban! A tésztájába kerülhet kevés darált mandula, de enélkül is nagyon ízletes. A tetejét megszórhatjuk szeletelt mandulával.
Hozzávalók
közepes tortaformához
kb. fél kg sárgabarack kimagozva, felezve
250 g liszt (ebből lehet 50 g őrölt mandula)
4 nagy tojás
kb. 12,5 dkg cukor
1 kis dobozos tejföl
1 tasak vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
csipetnyi só
szóráshoz szeletelt mandula
Elkészítése
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet, az őrölt mandulát, a sütőport.
Válasszuk szét a tojásokat.
A tojássárgákat keverjük fehéredésig a cukrokkal, a végén elegyítsük hozzá a tejfölt. Több részletben forgassuk bele a lisztes keveréket.
A tojásfehérjéket a sóval verjük kemény habbá, majd finom mozdulatokkal keverjük hozzá a masszához.
A tortaformát vajazzuk ki, hintsük meg kevés liszttel (ütögető mozdulatokkal, a tortaformát megfordítva távolítsuk el a felesleget).
A massza tetejét rakjuk ki a félbevágott barackokkal úgy, hogy a barack külső oldala felfelé nézzen, végül szórjunk rá szeletelt mandulát.
Sütés: előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.